De Angus burger bakken

Met een graanvoedering van 120 dagen is deze Angus burger een intens sappige burger. Dit is vlees wat speciaal van Angus runderen komt, waarbij de smaak je lang bij zal blijven zodra je tanden erin zinken.

Boter of olie

Een Angus burger kun je zowel in olie als in boter bakken. Het is algemeen bekend dat als je op hogere tempraturen bakt dat olie the way to go is. Dit omdat olie tegen hogere tempraturen kan dan boter. Wil je de burger rustig laten bakken/garen/braden dan is boter ideaal om te gebruiken. De 2 soorten bieden ook een totaal verschillende smaak ervaring. Ons advies is probeer vooral uit, wellicht bevalt olie beter. Er is maar 1 manier om hier achter te komen. Ook heb je de mogelijkheid om te combineren. Je kan dichtschroeien in olie en vervolgens laten door garen met wat boter erbij. Zo kan je toch het beste van beide werelden ervaren.

De pan

Het bakken van een Angus burger gebeurt vaak in een koekenpan, ook de gietijzeren pan komt vaak voorbij. Beide pannen zijn fijn in gebruik. Vaak krijgt de koekenpan de voorkeur omdat deze lichter is en makkelijker verwarmt dan de gietijzeren pan. Voor een biefstuk, ribeye of entrecote krijgt de gietijzeren pan de voorkeur. Daar ben je hier echter niet voor. 😉

Wagyu hamburger

De burgers van The Meatlovers

De burgers bakken

  1. Laat de Angus burgers op kamertemperatuur komen.
  2. Dep ze vervolgens droog met wat keukenpapier.
  3. Verhit een pan op hoog vuur met boter of olie. Als je boter gebruikt zie je direct wanneer je kan bakken het schuim verdwijnt dan namelijk uit de pan.
  4. Kruid de burger net als een biefstuk, aan beide kanten wat peper en zout.
  5. Schroei de burgers aan beide kanten dicht en laat ze doorgaren tot de gewenste gaarheid. 2 minuten voor rare, 4 voor rosé.
  6. De Angus burger mag nu geserveerd worden.
  7. Eetsmakelijk!

Burger recepten

We hebben heerlijk vlees, nu nog een drankje.

Vaak worden zelf klaar gemaakte hamburgers gegeten bij een BBQ of bij een gezellige avond met vrienden/vriendinnen of met de kinderen erbij. Ga jij dan voor een mooie luxe wijn of wil jij een heerlijk bijpassend biertje? Wij maken het je makkelijk en hebben het voor je getest!

Voor de wijn adviseren wij:

Om het sappige Australische rundvlees volledig tot zijn recht te laten komen, is een mooie rode wijn onmisbaar. Uiteraard zal dat een wijn van Australische bodem zijn! De intensiteit van het vlees vraagt om een stevige wijn met kracht en souplesse. In het toonaangevende wijnbouwgebied Clare Valley vind je deze wijnen volop. Veelal gemaakt van de Shiraz druif geven deze wijnen tonen van chocolade, laurier, rijp fruit en een zachte afdronk. Even laten luchten voor het inschenken en daarna genieten met een mals, Australisch stuk vlees.

Een uitstekende optie is een Shiraz uit Clare Valley, Australië.
Bijvoorbeeld de: Paulett Wines Polish Hill River

Hamburger met ei

Voor een mooie bijpassende bier adviseren wij:

De Texelse Skuumkoppe. Dit is een bier die vol van smaak is met een grote witte kop.
Hij zit vol met hints van karamel en abrikoos. Het bier biedt hiermee een perfecte licht zoete afdronk.
Het bier is puur, vol van smaak en geschikt ieder seizoen! Hiermee ideaal voor een speciale gelegenheid of bij een BBQ met een paar overheerlijke Angus burgers.

Trek gekregen in een Angus burger van topkwaliteit? Bestel hem bij The Meatlovers!

De beste kwaliteit Angus burger koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren. Vanaf €75 geen verzend kosten!  Nog vragen voor ons? Wij zijn telefonisch bereikbaar ma-vr van 09.00-17.00, per mail of vul het formulier op onze website in.

Menu