De Angus burger bereiden

Met een graanvoedering van 120 dagen is deze Angus burger een intens sappige burger. Dit is vlees wat speciaal van Angus runderen komt, waarbij de smaak je lang bij zal blijven zodra je tanden erin zinken.

Burgers van The Meatlovers

Bereidingen

Het bereiden van de Angus burger kan en mag op allerlei verschillende manieren.
Of jou voorkeur nu bij de BBQ, pan, grill of uit de oven ligt is geheel aan jou.
Wij helpen je alleen met de beste uitleg mogelijk zodat jij altijd een super sappige burger hebt!
Helemaal als je de Angus burgers gebruikt van The Meatlovers.

Wagyu hamburger

Burger recepten

BBQ

 Laat de BBQ een dome hitte bereiken van 120 graden Celsius. Het is van belang dat je de burgers goed droog dept met keuken papier voordat je ze op de grill legt. Voordat je de burgers er op legt raden wij je aan om ze licht in te smeren met wat olijf olie. Dit zorgt ervoor dat je burgers niet aan de grill vast bakken.

Zodra de hitte van 120 graden Celsius bereikt is mogen de burgers op de grill. Bak ze tot een interne tempratuur van 45 graden Celsius. Gaar zie hierna nog even rustig 2 tot 3 minuten door.

Klaar met bakken? Val de burgers nog niet meteen aan en laat ze nog even rusten voor een minuut of 2 in slagerspapier of aluminiumfolie. Dit behoudt de sappigheid van de burger en zorgt voor een onvergetelijke smaak bij iedere hap!

Oven

Voorverwarm de oven op 180 graden Celsius.

Zet een pan op hoog vuur en schroei de burgers snel dicht aan beide kanten.
De burgers mogen vervolgens in een ingevette ovenschaal of een ovenbestendige pan de oven in.
Ze mogen 8 minuten op 180 graden Celsius voor het beste en meest sappige resultaat. Wil je gesmolten kaas op de burger? Voeg dan de laatste 2 minuten kaas toe aan de burgers in de oven.
Op deze manier heb je keer op keer onwijs malse en sappige burgers die knallen van smaak!

Pan

Ook als we in de pan de hamburger bakken doen we deze eerst even goed droog deppen.
Zo kunnen de burgers zich volzuigen met alle vleessappen i.p.v. water of dergelijken.

Zet een pan op hoog vuur en doe er vervolgens wat boter of olie in. Voordat de burgers de pan in gaan mag er aan beide kantje een snufje peper en zout op. Plaats de Angus burgers vervolgens in de pan en schroei deze aan beide kanten dicht. Laat ze vervolgens 2 minuten doorgaren voor rare en 4 voor rosé op laag vuur.

Wil je er een Black Angus cheese burger van maken? Doe dan bij de laatste minuut van het garen een kleine scheut water in de pan. (50ml) De kaas mag op de burger en op de pan mag een deksel. Op deze manier creëer je een stoomruimte waarin de kaas rustig kan smelten over de burger heen.

The Meatlovers recepten

Trek gekregen in een Angus burger van topkwaliteit? Bestel hem bij The Meatlovers!

De beste kwaliteit Angus burger koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren. Vanaf €75 geen verzend kosten!  Nog vragen voor ons? Wij zijn telefonisch bereikbaar ma-vr van 09.00-17.00, per mail of vul het formulier op onze website in.

Menu