• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Flat iron steak bakken

  Flat Iron Steak bakken

  Flat iron steak bereiden

  Dit nog redelijke onbekende maar geweldige stuk vlees doet absoluut niet onder voor een Ribeye of Entrecote. Het vlees heeft geen vetlaag of vetkap maar heeft een prachtige marmering dat door heel het stuk loopt. Gesneden uit de sucade wat bekend staat als suddervlees is dit een steak die je als liefhebber van vlees erg zal waarderen. Het bereiden van het vlees is dan ook relatief gelijk aan dat van het bereiden van een biefstuk. 

  De flat iron steak komt van de sucade van het rund. Deze langwerpige spier zit midden in de schouder tegen het schouderblad. Het vlees heeft in het midden in het vlees een dikke zeen zitten en aan de onderkant een zeen en een vetlaag. Wanneer je de dikke zeen ertussen en eronder weghaalt dan heb je een heerlijk stuk vlees wat mals en sappig is.

  Onze flat iron steaks

  De flat iron steaks komen van het rundvlees en we hebben verschillende soorten in het assortiment. Zo hebben we bijvoorbeeld de flat iron steak uit Uruguay, Australië en Spanje. De flat iron steaks komen van de Angus runderen. We maken dan ook onderscheid tussen de Angus flat iron steak en de Black Angus flat iron steak. Het verschil tussen deze twee varianten is dat de Black Angus de naam is van de zwarte variant van het Angus ras. 

  Een flat iron steak is erg mooi gemarmerd. Dit wil zeggen dat het vlees vol zit met fijne vet draadjes die smelten tijdens de bereiding en die voor een boost zorgen in zowel smaak als sap. De smaak van een flat iron steak is dan ook erg krachtig en intens. Doordat de sucade in de schouder is, is deze spier ook veel sterker doorbloed in vergelijking tot de meeste biefstuk delen. Hierdoor heeft het ook veel meer smaak. 

  Malsheid is gegarandeerd aangezien wij dat voor je hebben uitgezocht! Het is namelijk belangrijk dat je rekening houdt met de juiste rassen, leeftijd en kwaliteit anders kan het nog tegenvallen. Ook de dikte van het vlees hangt af van de spierontwikkeling van het dier. Gelukkig hoef jij daar geen rekening mee te houden en hebben wij de beste stukken vlees voor je uitgezocht! Neem een kijkje!