• V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Zo kun je de Picanha bereiden

  Picanha bakken

  Picanha van de BBQ

  Het vlees wordt gesneden uit het bovenste stuk van de staart. Door de rijke vetkap onderscheidt de picanha zichzelf van de rest. Hierdoor is deze namelijk onwijs goed van smaak, dit kan het bereiden van het vlees intimiderend maken. Wij zullen uitleggen op welke manieren de picanha gebakken kan worden en hoe je dat dan moet doen!

  Over de picanha

  De picanha komt oorspronkelijk uit Brazilië en is zoals gezegd erg populair in Zuid-Amerika. De picanha wordt gesneden uit het staartgedeelte van de rund. Het bevindt zich achteraan op de rug van het rund net voor de staart. De rund gebruikt dit deel van het lichaam niet zo veel en zorgt er dus voor dat het stuk vlees erg mals is. Het kenmerkt zich door een vetlaag die ervoor zorgt dat het vlees niet uitdroogt en veel smaak bevat. 

  Dat picanha herkend kan worden aan zijn driehoekige vorm en de vetkap wist je inmiddels al wel. Het stuk vlees is in ons land nog erg onbekend, maar in Zuid-Amerika staat het al bekend als een echte topper en een must-have voor een ware Meatlover. De vetkap ligt door het vlees heen waardoor een prachtige marmering ontstaat. Dit is allemaal weer onwijs belangrijk voor de smaak, sappigheid en malsheid van het vlees.

  Het komt echter voor dat niet iedereen enthousiast wordt van de vetkap. Dan is het een goed idee om hier voorzichtig wat van af te halen en dat in te vriezen om later een steak in te bakken. Er zit namelijk nog onwijs veel smaak aan en het zou natuurlijk erg zonde zijn om dit weg te gooien.

  Onze verschillende soorten picanha

  De picanha is dankzij zijn malsheid een van de grote favorieten van The Meatlovers. De picanha is dan ook veel terug te vinden in het assortiment. Bij The Meatlovers hebben we verschillende soorten picanha. Zo hebben wij picanha's afkomstig uit Spanje, Australië, Uruguay en Argentinië. Naast verschillende werelddelen waar dit vlees uit afkomstig is hebben we ook verschillende vleesrassen. Wij hebben picanha's van Wagyu, Angus en Black Angus vlees. 

  Wagyu rundvlees staat bijvoorbeeld bekend als het malste stuk rundvlees dat exclusief verkrijgbaar is in de top restaurants. Zo heeft het Wagyu rund aanleg voor het ontwikkelen van vet wat door de de graanvoedering wordt gestimuleerd. Dit is maar een voorbeeld van de verschillende vleesrassen die wij bij The Meatlovers te bieden hebben. Benieuwd naar de overige soorten? Bekijk de verschillende soorten picanha!