• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Ribeye bakken

  Smaakvol, stoer en imposant: dat is de ribeye. Een stuk vlees dat we in meerdere soorten aanbieden zoals een Black Angus of Kagoshima ribeye. Hieronder vertellen wij je van alles over dit prachtige stuk rundvlees vol van smaak.

  Ribeye bakken

  Een Ribeye steak is een eersteklas stuk rundvlees dat bekend staat om zijn rijke smaak en malsheid. Wanneer een ribeye steak op de juiste manier wordt bereid, heb je een heerlijk stuk vlees. Wij leggen je uit hoe je precies weet wanneer de ribeye steak perfect gaar is. Wij gaan je alle tips en tricks geven die er bekend zijn en die daadwerkelijk toevoegen aan de smaak van het vlees!

  De ideale pan

  Je begint natuurlijk met een goede pan. Maar hoe kom je daar nu achter? Wij hebben het voor je uitgezocht! Een gietijzeren pan is de beste optie. Andere pannen voldoen uiteraard ook maar deze pan is erg fijn in gebruik voor het bakken van vlees. De hitte wordt beter verdeeld waar door het vlees meer gelijkmatiger bakt. Het is ook belangrijk om maar één stuk vlees tegelijkertijd te bakken, dit voorkomt verschillen in gaarheid van de stukken vlees.

  De bereiding

  We kennen allemaal de term laat het vlees op kamertempratuur komen, maar waarom? Het is erg van belang om dit te doen door de korte bereidingstijd van een ribeye steak. Het gevolg kan zijn dat de steak van binnen nog koud is en niet goed gaart. Daarnaast is dit ook belangrijk om de ribeye mooi goudbruin te krijgen. Haal het vlees dus minimaal een half uur van te voren uit de koelkast. Zorg er dan ook voor wanneer je de ribeye gaat bereiden dat je de ribeye 30 minuten van te voren uit de koelkast haalt. 

  Dep het vlees vervolgens droog met wat keukenpapier. Door het vlees droog te deppen zorg je ervoor dat het niet gaat sudderen en koken in de pan in plaats van bakken. Ook zorg je ervoor dat het een mooi en bruine krokante laag krijgt. Wanneer je het vlees hebt drooggemaakt smeer je het vlees in met olie peper en zout. 

  Leg de ribeye in een hete pan en bak vervolgens de ribeye naar de gewenste gaarheid. Ribeye is rare als je deze 1 tot 2 minuten per kant bakt, medium rare als je deze 2 tot 3 minuten per kant bakt en doorbakken als je deze 3 tot 4 minuten per kant bakt. 

  Geduld is een schone zaak

  Het is natuurlijk ontzettend lastig om de ribeye te laten liggen wanneer deze bereid is, dat snappen wij als The Meatlovers maar al te goed! Toch is het erg belangrijk om even te wachten en geduld te hebben. De spieren zijn namelijk gekrompen tijdens het bakken en de hoge tempraturen. Eten zonder te rusten staat gelijk aan het verlies van de sappigheid en smaak. Dat is natuurlijk het allerlaatste wat je wilt. Haal de ribeye uit de pan en laat hem echt even 3 tot 5 minuten rusten met een vel aluminiumfolie eroverheen!

  De Ribeye kruiden

  Een Ribeye is het lekkerst als deze behandeld wordt als een biefstuk. Olie, peper en zout! Maar laat dit je absoluut niet tegenhouden om te experimenteren. Er zijn onwijs veel kruiden om te gebruiken en al helemaal voor de ribeye, wij hebben hier ook melanges voor:

  De ribeye bestellen

  Nu je weet hoe je een ribeye moet bereiden in de pan, moet je het natuurlijk ook uittesten. Bestel daarom nu een ribeye bij The Meatlovers en haal een echte smaaksensatie bij jou in huis!