• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Ribeye van de BBQ

  Wil jij aan de slag gaan met onze Ribeye op de BBQ? Wij van The Meatlovers geven je onze tips en tricks hoe je dit indrukwekkende stuk vlees zo goed mogelijk bereid!

  De ribeye is een zeer mals en lekker stuk vlees en, als het goed bereid is, is het een ware smaaksensatie. The Meatlovers geeft jou een aantal tips over hoe je het beste een ribeye kan bereiden op de BBQ, zodat jij kan genieten van de ultieme ervaring!

  Het bereiden van de ribeye

  Om te beginnen met het bereiden van de ribeye zorg je ervoor dat de BBQ wordt verhit naar 130°C. Voeg hier dan ook vervolgens een blokje rookhout aan toe. Haal het vlees koud uit de koelkast en besprenkel het met grof zeezout (we halen het koud uit de koelkast zodat de rook smaak zich beter hecht aan het vlees). Dit zorgt ervoor dat de smaak van het vlees wordt verhoogd. Daarna plaats je het rooster op de BBQ, stop je een kernthermometer in de ribeye en plaats je het vlees vervolgens in de BBQ om te laten roken.

  Naar de ribeye

  Wanneer het vlees een kerntemperatuur van 43°C heeft bereikt, kan je het vlees van de BBQ afhalen. Vervolgens haal je het rooster en het hitteschild uit de BBQ en vervang je deze door een gietijzeren rooster. Het is belangrijk dat het gietijzeren rooster brandschoon is, zodat het vlees niet blijft plakken. In de tussentijd verhoog je de temperatuur van de BBQ naar 250°C. Vet het rooster in als de BBQ de temperatuur van ongeveer 250°C bereikt heeft. 

  Nu is het tijd om de ribeye te grillen. Leg de ribeye op de gietijzeren plaat en doe de BBQ niet dicht. Het is bij deze stap belangrijk dat je de ribeye in beweging houdt, zodat deze niet vast blijft plakken aan de grill. Wanneer de ribeye een kerntemperatuur van 52°C heeft bereikt, haal je de ribeye van de BBQ. 

  Normaal gezien laat je vlees na het bereiden even rusten. Zo kunnen de sappen die verdwenen zijn door de hoge temperaturen weer terugstromen naar de buitenkant. Dit vlees hoeft nauwelijks tot niet te rusten. Dit komt door de manier waarop het vlees bereid is! Wanneer je het vlees van de BBQ gehaald hebt kan je het gaan serveren. Serveer het vlees met een dikte van ongeveer 1 tot 2 cm per plak. 

  Tip: doe er een Snappy Beef Steak Rub over heen voor extra smaak!

  De laatste stap is natuurlijk het serveren van de ribeye steak op de manier hoe jij het wilt! 

  Het bestellen van de ribeye

  Nu je weet hoe je een ribeye steak moet bakken op de BBQ kan je dit zelf gaan doen! Het maken van een ribeye op de BBQ is een heerlijk project, maar het is het zeker de moeite waard. Doordat het vlees heerlijk sappig en mals is, zorgt het voor een echte smaaksensatie. Bestel nu een ribeye en probeer het uit!