Entrecote

Volgens de echte vleesliefhebber is de entrecote één van de lekkerste stukken vlees. Dit heerlijke vlees is ontzettend mals en smaakvol. Daarnaast kun je het op allerlei verrukkelijke manieren bereiden. De entrecotes komen van 120+ dagen graan gevoerde runderen die een goed leven hebben gehad. Ze hebben hun hele leven de beste voeding en verzorging gekregen en dat proef je direct! De sappige entrecote van The Meatlovers smaakt extra goed met bijvoorbeeld romige kastanjechampignons en een bijpassende wijn.

Entrecote bereiden

De entrecote wordt gesneden uit de dunne lende van het rund, een onwijs mals stuk vlees.
Daarom is voor vele het bereiden van een entrecote gelijk aan het bereiden van een biefstuk.
We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je hier vragen over hebt zoals, waarom deppen we de entrecote droog, waarom kruiden met alleen peper en zout?

Entrecote Uruguay Wagyu Charrua Wagyu

Recepten

De ideale pan

 Je begint natuurlijk met een goede pan. Maar hoe kom je daar nu achter?
Wij hebben het voor je uitgezocht!
Een gietijzeren pan is de beste optie. Deze pan is erg fijn in gebruik voor het bakken van vlees.
Het is ook belangrijk om maar één stuk vlees tegelijkertijd te bakken, dit voorkomt dat niet al het vlees even goed gaar is.

Droogdeppen met keukenpapier

Waarom moet je een entrecote droogdeppen vlak voor dat je het gaat bakken? Het is erg van belang om de steak droog te deppen, dit doen voor een juiste reactie zodra het vlees in de pan komt. Deppen we het vlees niet droog, dan kan dit een zachte/slechte korst veroorzaken. Dep het vlees dus goed droog.

kamertempratuur komen

We kennen allemaal de term laat het vlees op kamertempratuur komen, maar waarom?
Het is erg van belang om dit te doen door de korte bereidingstijd van een entrecote steak.
Het gevolg kan zijn dat de steak van binnen nog koud is en niet goed gaart. Ook om de entrecote mooi goudbruin te krijgen is dit belangrijk! Haal het vlees dus minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.

Bekijk onze entrecote

Het bereiden van de perfecte entrecote steak

 Dit is niet alleen eenvoudig maar ook een heerlijk recept voor het bereiden van een entrecote.

  1. Laat de entrecote 30 minuten van te voren op kamertempratuur komen.
  2. Dep droog met keukenpapier.
  3. Smeer in met olie, peper en zout.
  4. Leg de het stuk vlees in een hete pan.
  5. 2 tot 3 minuten aan beide kanten bakken.
  6. Haal de entrecote uit de pan en laat 5 tot 10 minuten rusten in aluminium folie.
  7. Genieten van een perfect stukje vlees.

Bak het vlees perfect:

  • Rare 1 tot 2 minuten per kant.
  • Medium rare: 2 tot 3 minuten per kant.
  • Doorgebakken: 3 tot 4 minuten per kant.

Te gemakkelijk?

Vindt jij dit recept nou eigenlijk te eenvoudig? Maak je geen zorgen, we hebben namelijk een tal van andere overheerlijke recepten met verschillende gradaties van moeilijkheid. De recepten zijn stapsgewijs te volgen en zullen je keer op keer de perfecte entrecote opleveren.

Geduld is een schone zaak

Het is natuurlijk ontzettend lastig om de entrecote te laten liggen wanneer deze bereidt is, dat snappen wij als The Meatlovers maar als te goed!

Toch is het erg belangrijk om dit te doen. De spieren zijn namelijk gekrompen tijdens het bakken en de hoge tempraturen. Eten zonder te rusten is gelijk aan sappigheid en smaakverlies. Dat is natuurlijk het aller laatste wat je wilt. Haal de het stukje vlees uit de pan en laat hem echt even 5 tot 10 minuten rusten.

Bestel je entrecote bij The Meatlovers!

Een entrecote bereiden alsof je in een restaurant bent? Je bestelt de beste hier bij The Meatlovers! Wil je meer weten over ons ruime assortiment? Stel je vragen per mail en we komen er spoedig bij je op terug.

Menu