Flat Iron Steak

De geweldige flat iron steak meet zich met de allermooiste biefstukken. Deze fantastische vleessoort wordt gesneden uit de sucade. De sucade is afkomstig uit de schouder van het rund. Het vlees wordt oorspronkelijk gebruikt als heerlijk suddervlees. Snijd je de zeen uit dit stuk, dan blijft er een overheerlijke flat iron steak over. Bekend als een van de meest smaakvolle steaks die uitstekend geschikt is om te grillen. Zet je barbecue maar aan, want na de flat iron steak van The Meatlovers wil je nooit meer anders. Lees alles over de lekkerste recepten, beste bereidingstips en kwaliteitskenmerken van een goede flat iron steak.

Bakken

Dit nog redelijke onbekende maar geweldige stuk vlees doet zicht absoluut niet onder voor een ribeye of entrecote.
Het vlees heeft geen vetlaag of vetkap maar heeft een prachtige marmering dat door heel het stuk loopt. Gesneden uit de sucade wat bekend staat als suddervlees is dit een steak die je als liefhebber van vlees erg zal waarderen. Het bakken van het vlees is dan ook relatief gelijk aan dat van het bakken van een biefstuk. We gaan je alle tips en tricks geven die we hebben zodat jij net zo kan genieten van dit vlees als ons.

Flat Iron Steak USA Black Angus Family's Beef

Recepten

BBQ bereidingswijze:

 1. Laat het stuk vlees 30 minuten van te voren op kamertemperatuur komen.
 2. Leg de flat iron steak vervolgens op de barbecue die gebouwd is voor directe hitte en houdt een dome hitte van 250 graden Celsius aan.
 3. Zorg voor een vleesthermometer en plaats die in het midden van de steak.
 4. Laat het vlees garen tot een temperatuur van ongeveer 52℃ wij gaan hier voor mooi medium rare.
 5. Laat deze malse steak nog even 3 tot 5 minuten rusten. Op deze manier verlies je de smaakvolle sappen van het vlees niet tijdens het snijden.
 6. Voeg eventueel nog wat peper en zout na smaak.

Pan bereidingswijze:

 1. Laat het stuk vlees minimaal 30 minuten van te voren op kamertemperatuur komen.
 2. Dep het vlees vervolgens goed droog aan beide kanten met keukenpapier.
 3. Gebruik wat grofzeezout en kruid de flat iron hier royaal mee.
 4. Gebruik een grill of gietijzeren pan, deze mag goed heet worden dus plaats de pan op hoog vuur. Vervolgens mag hier wat olie in.
 5. Plaats het vlees in de pan en bak deze ongeveer 2 minuten per kant of tot dat je een kerntemperatuur hebt behaald van 52 graden Celsius.
 6. Laat het vlees vervolgens 3 tot 5 minuten rusten. Op deze manier verlies je de smaakvolle sappen van het vlees niet tijdens het snijden.
 7. Voeg optioneel nog wat vers gemalen peper en zout toe na smaak.
 8. Een pro tip voor het snijden van het vlees is om dit tegen de draad in te doen dit maakt hem extra mals!

Bekijk onze flat iron

Kenmerkend:

Kenmerkend aan de flat iron is het uiterlijk, bekijk dan ook de foto hier naast. Deze steak is zoals je kan zien prachtig gemarmerd. We willen niet zeggen dat het bizar is maar een echte Meatlover wordt hier toch wel warm van. De steak is mooi en mals van smaak wat je niet zou verwachten aangezien deze gesneden wordt van de sucade. Sucade staat erom bekend dat het altijd lang moet sudderen voordat het lekker en goed te eten is. Omdat de zeen verwijderd wordt blijven er prachtige steaks over: De Flat iron Steak. Zowel imponerend als lekker adviseren wij altijd om deze steak medium rare te eten. Je weet dat je flat iron medium rare is als deze een kerntemperatuur van 52 graden Celsius heeft.

Bestel je Flat iron bij The Meatlovers!

Een flat iron bereiden alsof je in een restaurant bent? Je bestelt de beste hier bij The Meatlovers! Wil je meer weten over ons ruime assortiment? Stel je vragen per mail en we komen er spoedig bij je op terug.

Menu