Het smaakvolle karakter van de flat iron steak
De smaakvolle flat iron steak heeft een zachte smaak, een fijne structuur en een flinke bite. Een van de favorieten voor een zomerse BBQ. De zachte smaak heeft hij te danken aan de mooie vetmarmering. Hierdoor ontstaat er een ongekende malsheid. Je kan ervoor kiezen om met peper en zout het vlees iets meer op smaak te brengen. Of probeer eens een van onze overheerlijke recepten voor de flat iron steak.
Recepten
De flat iron van The Meatlovers
De flat iron steak heeft veel varianten van over de hele wereld. Wat dacht je van de flat iron steak van Australische Black Angus runderen? De Black Angus runderen uit Australië zijn van de beste kwaliteit en enorm smaakvol. Ze hebben een minimale marmering-score van MB2+. Wat al aangeeft hoe goed de kwaliteit van het vlees is.
De flat iron steak Uruguay Angus mag ook zeker niet ontbreken aan de eettafel. Dit vlees is uniek, mals en vol van smaak. Doordat de runderen minimaal 120 dagen graan gevoerd zijn en het voer hormoonvrij is, is dit een van de topkwaliteit Angus runderen ter wereld.
Laten we daarnaast niet de USA-variant vergeten. De runderen van de Verenigde Staten hebben een dieet waarbij ze minimaal 200 dagen graanvoer krijgen. Daarbij hebben ze allemaal het exclusieve USDA Process Verified label. Deze gaat érg goed samen met wat heerlijke truffelboter en kastanjechampignons.
Bekijk hier ons aanbod
Zo breng je de flat iron steak het beste op smaak
De steak is een prachtig stuk vlees dat van zichzelf al behoorlijk goed smaakt. Met de zachte, malse binnenkant en het knapperige randje is het van de favorieten. Toch kun je hem zelf nog lekkerder maken door hem iets te kruiden met grof zeezout en versgemalen peper. Wil je de beste smaak realiseren? Zorg dan dat hij medium-rare van het vuur komt.
BBQ bereidingswijze:
- Laat het stuk vlees 30 minuten van te voren op kamertemperatuur komen.
- Leg de flat iron steak vervolgens op de barbecue die gebouwd is voor directe hitte en houdt een dome hitte van 250 graden Celsius aan.
- Zorg voor een vleesthermometer en plaats die in het midden van de steak.
- Laat het vlees garen tot een temperatuur van ongeveer 52℃ wij gaan hier voor mooi medium rare.
- Laat deze malse steak nog even 3 tot 5 minuten rusten. Op deze manier verlies je de smaakvolle sappen van het vlees niet tijdens het snijden.
- Voeg eventueel nog wat peper en zout na smaak.
Veelgestelde vragen over de flat iron steak
Flat iron steak is afkomstig van de sucade van een rund. Door de zeen weg te snijden en het vlees in platte stukken te verwerken krijgen we een flat iron steak. Hierdoor laat het vlees zich prima grillen op de BBQ.
Voor een rare steak is 52℃ goed en voor een medium-rare is kerntemperatuur van 56℃ voldoende.