Flat iron steak

De geweldige flat iron steak meet zich met de allermooiste biefstukken. Deze fantastische vleessoort komt van origine uit de sucade. De sucade is afkomstig uit de schouder van het rund. Het vlees wordt oorspronkelijk gebruikt als heerlijk suddervlees. Snijd je de zeen uit dit stuk, dan blijft er een overheerlijke flat iron steak over. Bekend als een van de meest smaakvolle steaks dat uitstekend geschikt is om te grillen. Zet je barbecue maar aan, want na de flat iron steak van The Meatlovers wil je nooit meer anders. Lees alles over de lekkerste recepten, beste bereidingstips en kwaliteitskenmerken van een goede flat iron steak.

Het smaakvolle karakter van de flat iron steak

De smaakvolle flat iron steak heeft een zachte smaak, een fijne structuur en een flinke bite. Een van de favorieten voor een zomerse BBQ. De zachte smaak heeft hij te danken aan de mooie vetmarmering. Hierdoor ontstaat er een ongekende malsheid. Je kan ervoor kiezen om met peper en zout het vlees iets meer op smaak te brengen. Of probeer eens een van onze overheerlijke recepten voor de flat iron steak.

Recepten

Dit aanbod moet je geprobeerd hebben

De flat iron steak heeft veel varianten van over de hele wereld. Wat dacht je van de flat iron steak van Australische Black Angus runderen? De Black Angus runderen uit Australië zijn  is van de beste kwaliteit en enorm smaakvol. Ze hebben een minimale marmering-score van MB2+. Wat al aangeeft hoe goed de kwaliteit van het vlees is.

De flat iron steak Uruguay Angus mag ook zeker niet ontbreken aan de eettafel. Dit vlees is uniek, mals en vol van smaak. Doordat de runderen minimaal 120 dagen graan gevoerd zijn en het voer hormoonvrij is, is dit een van de topkwaliteit Angus runderen ter wereld.

Laten we daarnaast niet de USA-variant vergeten. De runderen van de Verenigde Staten hebben een dieet waarbij ze minimaal 200 dagen graanvoer krijgen. Daarbij hebben ze allemaal het exclusieve USDA Process Verified label. Deze gaat érg goed samen met wat heerlijke truffelboter en kastanjechampignons.

Flat Iron Steak Uruguay Angus Charrua Beef

Bekijk hier ons aanbod

Zo breng je de flat iron steak het beste op smaak

De steak is een prachtig stuk vlees dat van zichzelf al behoorlijk goed smaakt. Met de zachte, malse binnenkant en het knapperige randje is het van de favorieten. Toch kun je hem zelf nog lekkerder maken door hem iets te kruiden met grof zeezout en versgemalen peper. Wil je de beste smaak realiseren? Zorg dan dat hij medium-rare van het vuur komt.

BBQ bereidingswijze

  1. Leg de flat iron steak op de barbecue op directe hitte en houdt een dome hitte van 250 graden aan.
  2. Zorg voor een vleesthermometer en plaats die in het midden van de steak.
  3. Laat garen tot een temperatuur van ongeveer 52℃.
  4. Daarna is de overheerlijke flat iron steak ready to eat!
  5. Laat de steak eerst op kamertemperatuur komen voor je begint.

Veelgestelde vragen over de flat iron steak

Bestel nu de beste flat iron steak bij The Meatlovers

Ben je klaar voor de barbecuetopper van The Meatlovers? Bestel dan nu jouw flat iron steak hier. Benieuwd naar meer overheerlijk vlees? Bekijk hier ons assortiment!

Menu