Dit is een recept in samenwerking met Kris Kookt.
Meng het gehakt met alle overige ingrediënten voor de köfte in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Vorm van dit mengsel 8 tot 16 worstjes, prik deze op spiesjes en druk ze vervolgens een beetje plat.
Bewaar de runderköfte even in de koelkast tot je deze gaat bereiden.
Mix de kikkererwten samen met 10ml vocht van de kikkererwten, de basilicum, knoflook, tahini, en de citroensap tot een fijn mengsel.
Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je blijft mengen tot je een smeuïg mengsel hebt.
Breng de hummus op smaak met peper en zout
Snij de rode ui in fijne ringen.
Snij de radijs en komkommer in fijne plakjes en meng deze met de rode ui.
Snijd de brioche bollen door midden en grill in de pan tot deze warm zijn.
Bak de runderköfte voor ongeveer 6-8 minuten in de pan.
Serveer de briochebroodjes met de runderköfte, basilicumhummus en groentemix.
Eet smakelijk!