Runderköfte op een Brioche Bol met Basilicumhummus

30 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Kofte brioche 12

Ingrediënten

Overige ingrediënten köfte:

  • 2 eieren
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • Ingrediënten basilicumhummus:

  • 1 blik kikkererwten
  • 10 ml vocht van de kikkererwten
  • 1 plantje verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tahini
  • 75ml olijfolie
  • Scheutje citroensap
  • Peper en zout
  • Extra

  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • radijs
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Dit is een recept in samenwerking met Kris Kookt.

    2. Bereidingswijze Köfte

    3. 1

      Meng het gehakt met alle overige ingrediënten voor de köfte in een kom en breng op smaak met peper en zout.

    4. 2

      Vorm van dit mengsel 8 tot 16 worstjes, prik deze op spiesjes en druk ze vervolgens een beetje plat.

    5. 3

      Bewaar de runderköfte even in de koelkast tot je deze gaat bereiden.

    6. Bereidingswijze basilicumhummus

    7. 1

      Mix de kikkererwten samen met 10ml vocht van de kikkererwten, de basilicum, knoflook, tahini, en de citroensap tot een fijn mengsel.

    8. 2

      Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je blijft mengen tot je een smeuïg mengsel hebt.

    9. 3

      Breng de hummus op smaak met peper en zout

    10. Afwerking

    11. 1

      Snij de rode ui in fijne ringen.

    12. 2

      Snij de radijs en komkommer in fijne plakjes en meng deze met de rode ui.

    13. 3

      Snijd de brioche bollen door midden en grill in de pan tot deze warm zijn.

    14. 4

      Bak de runderköfte voor ongeveer 6-8 minuten in de pan.

    15. 5

      Serveer de briochebroodjes met de runderköfte, basilicumhummus en groentemix.

    16. 6

      Eet smakelijk!