Meng alle ingrediënten goed samen en pas aan naar smaak daar waar nodig.
Ontvlies de ribs.
Smeer op elke kant van de rib een laagje mayonaise.
Bestrooi beide kanten lichtjes met zout en paprikapoeder.
Nu kun je de Toscaanse barbecue rub royaal op de ribs aanbrengen.
Steek de barbecue aan en gebruik hierbij de blokjes rookhout.
Je kan de lekbak van je barbecue vullen met water.
Laat de barbecue op temperatuur komen tot ca. 120 graden
Zodra de barbecue op temperatuur is, kan de rib erop.
Laat de eerste 2 uur de rib roken met de deksel dicht.
Smeer na de 2 uur de rib aan beide kanten in met een dun laagje vloeibare boter en honing.
Verpak de rib in Butchers Paper en laat rustig verder garen. Weer 2 uur.
Na de twee uur haal je de rib uit zijn verpakking en laat je het nog ongeveer 30 minuten nagaren op de barbecue. Zo krijg je weer een iets stevigere rib.
Snijd de tomaten en komkommer in fijne blokjes van circa 1 cm en doe dit samen in een kommetje.
Voeg verse peper en een beetje van de Toscaanse rub toe en pas aan naar smaak.
Meng de ingrediënten en geniet van een lekkere simpele salade bij je rib!
Dit recept is in samenwerking geschreven met @sjeffbbq