De Perfecte ribeye steak

De perfecte ribeye bereiden klinkt spannend maar dit is het absoluut niet, hieronder geven wij jou de tips en tricks om dit keer op keer succesvol te doen!

De meest smaakvolle biefstuk die er is

De naam zegt het eigenlijk al: de ribeye wordt gesneden uit de rib van het rund. Hij zit aan de voorkant van de rug, daarom krijgt dit stuk weinig beweging en zit er veel vet aan waardoor het onwijs sappig en zacht is. Dit voegt natuurlijk alleen maar toe aan de smaak en de beleving van het vlees. Met een ribeye kan je heel veel kanten op maar het is uitstekend voor op de grill, in de oven of op de barbecue komt het vlees goed tot zijn recht. Voor vele kenners een stukje vlees dat niet te missen is!

Recepten

Ribeye uit de pan

Voor deze ribeye is nodig:

  • 2x ribeye a 250gr
  • Ras el Hanout
  • Olijfolie
  • Zout

Een ribeye bakken is eenvoudig en onwijs lekker als je weet wat je doet. Wij gaan jou hierbij helpen!

Ribeye steak gekruid met ras el hanout:

  1. Haal de ribeye een half uur tot 45 minuten van te voren uit de koelkast en laat deze op kamertempratuur komen.
  2. Dep het vlees goed droog met keukenpapier nadat deze op kamertemperatuur gekomen is.
  3. Zet een grillpan op hoog vuur en laat deze goed heet worden.
  4. Wrijf de ribeye steak in met Ras el Hanout, olijfolie en zout.
  5. Bak het vlees vervolgens 2 minuten per kant in de pan voor een medium rare ribeye steak.
  6. Haal de ribeye uit de pan en pak hem in met aluminiumfolie, laat het vlees vervolgens minimaal 3 minuten rusten.
  7. Snijd de ribeye steak vervolgens in plakjes.
  8. Serveer met de kruiden dip. (die staat hier onder).

Overheerlijke kruiden dip

Deze kruidendip is perfect om te serveren bij de ribeye steak, hij is fris en licht van smaak en voegt absoluut toe aan de al heerlijke smaak van de ribeye zelf.

Voor deze dip zijn de volgende ingrediënten nodig:

  • Granaatappel pitjes
  • 3 el dikke yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 5 el gehakte munt
  • 5 el gehakte koriander blad
  • 5 el fijn gesneden bieslook
  • 5 knoflookteen fijn gehakt
  • Versgemalen peper en zout flakes

Frisse kruiden dip:

  1. Snij de knoflook, bieslook, koriander en munt erg fijn.
  2. Voeg deze toe aan 3 eetlepels dikke yoghurt en 1 eetlepel mayonaise.
  3. Voeg hier vervolgens de granaatappel pitjes aan toe.
  4. Breng verder op smaak met wat zout en peper.
  5. Serveer bij de ribeye.

Bekijk hier ons aanbod

Veel gestelde vragen over de ribeye

Trek gekregen in een ribeye van topkwaliteit? Bestel hem bij The Meatlovers!

De beste kwaliteit ribeye koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren. Nog vragen voor ons? Wij zijn telefonisch bereikbaar ma-vr van 09.00-17.00, per mail of vul het formulier op de website in.

Menu