1. Home
  2. /
  3. Gevogelte
  4. /
  5. 1001 Nights Maïskip met Munt, Flatbread & Gegrilde Groenten

1001 Nights Maïskip met Munt, Flatbread & Gegrilde Groenten

Ingrediënten

  • 1 Maïskip
  • 1 The Meatlovers 1001 Nights Kruidenmix
  • 2 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 Bierblik of Chickensitter
  • Rookhout (appel, kers of sinaasappel)
  • 1 stuk Rode ui
  • 2 stuks Paprika
  • 2 stuks Libanees Flatbread
  • 25 gram Verse munt
  • 250 gram Griekse Yoghurt
  • 3 Eetlepels Mayonause
  • 1 stuk Limoen (geperst))
  • 2 Eetlepels Limoenrasp
  • 1 Scheut Olijfolie
  • Naar smaak Zout & peper

Bereidingstijd: 120 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Kip is altijd een goed idee. En deze bereiding van onze Maiskip zorgt voor een ‘next level’ gerecht. Chicken on a can of gewoon op z’n Hollands: Kip op een (bier)blik, ziet er niet alleen spectaculair uit, het zorgt voor een mooie garing en ultieme smaak. Schaft zonder spijt gebruikt in dit recept ook een van onze fijnste kruidenmixen: 1001 Nights, ontwikkeld door Jonathan Zandbergen. Zei iemand daar ‘Chicken tonight’?

1. Zet de kip op het blik (of een speciale Chicken Sitter) en smeer in met zonnebloemolie
2. Bestrooi de kip met The Meatlovers 1001 Nights kruidenmix
3. Maak je BBQ gereed voor indirect grillen (rond de 150ºC - 160ºC)
4. Maak een indirecte zone en zet de kip in de BBQ
5. Grill de kip voor ongeveer 60 tot 90 minuten, halverwege even keren
6. Leg je groenten in de kolen en grill ze tot ze zwartgeblakerd zijn, pel ze daarna en in snij in stukken
7. Check de kip op kleur, wordt hij te donker kun je altijd een stukje aluminiumfolie over de kip heen trekken ter bescherming
8. Houd een kerntemperatuur van 70ºC aan bij de borst en 85ºC in de dij
9. Laat de kip een kwartier rusten voordat je hem gaat snijden

Voor de munt-limoen saus:
1. Pluk alle muntblaadjes van de takjes en voeg samen met alle ingrediënten in een beker
2. Gebruik een staafmixer om de mix tot een gladde massa te maken
3. Voeg zout en peper toe naar smaak
4. Laat de saus even afkoelen voordat je hem serveert

Serveer de kip met de muntsaus samen met ui en paprika (of ga voor fijne gemengde seizoensgroenten) en heerlijk verse (en warme) stukken flatbread. Tip: wil je de saus pittiger maken? Voeg dan wat Spaanse Peper of Jalapeño toe! En tot slot, paar dit heerlijke gerecht ‘on a can’ met een fijn, fris biertje uit een ‘can’. Ga voor een licht, fris pilsje (zoals Brand), voor wit (zoals Vedett Extra White) of ga voor een groter contrast en neem er lekker een Triple bij (zoals een Karmeliet). Waar je ook voor kiest… geniet ervan! Dit recept werd ontwikkeld door Schaft zonder Spijt (Rick).

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu