1. Home
  2. /
  3. Jonathan Inspiratie
  4. /
  5. Angus burger met roasted jalapeños, tomaten & guacamole

Angus burger met roasted jalapeños, tomaten & guacamole

Ingrediënten

  • 2 angus burgers
  • 3 verse jalapeños zonder steel
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 el olijfolie
  • 4 el mayonaise
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 el korianderblaadjes
  • 60 gr geroosterde pijnboompitjes
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 rode ui
  • 2 el witte wijnazijn
  • zout & peper
  • 2 hamburgerbroodjes
  • sla

Bereidingstijd: 60 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

De oven mag voorverwarmd worden op 180 graden Celsius. Deze hebben wij namelijk meteen nodig. Ook kunnen we de BBQ alvast aansteken.

Vervolgens beginnen we met het verwijderen van de steeltjes van de Jalapeños.

Die doen we in een schaal met 3 gepelde teentjes knoflook. Dek de schaal vervolgens af met een laag aluminiumfolie en plaats deze in de oven op 180 graden Celsius voor 45 minuten.

Voor de avocado salade beginnen we met het in kleine stukjes snijden van de avocado. Zorg er voor dat de avocado mooi rijp is dit helpt met het maken van de avocado salade. Hier mag de sap van 1 limoen bij. Hak wat verse koriander fijn (alleen de blaadjes) en plaats dit met een handje pijnboompitten (on geroosterd) bij de rest van het mengsel. Voeg vervolgens een snufje zout toe naar jou eigen smaak. Gebruik een vork voor het mengen. Dit zorgt ervoor dat je een mooier geheel krijgt en de avocado salade beter smeerbaar wordt. Even proeven en good to go!

De tomaat en rode ui mogen in mooie dunnen ringen gesneden worden van 2 mm dik.

Voeg vervolgens een snufje zout na smaak toe en een scheut witte wijn azijn.  Dit zorgt voor een mooiere smaakervaring en biedt het idee van een frisse tomaten salsa. Dit proef je terug bij de burger.

Als de Jalapeños de oven uit mogen ruik je dat ze zoeter van karakter zijn geworden. Omdat wij de pitjes in de Jalapeño hebben laten zitten zullen ze ook nog een mooie pit bieden de perfecte verhouding! Vervolgens doen we de Jalapeño en knoflook in een vijzel en maken we hier een puree van. Dit mengen we met mayonaise om er een homemade roasted Jalapeño mayonaise van te maken!

Zodra het rooster van de BBQ goed heet is mogen de Angus burgers er op. Wij bakken ze vervolgens binnen 3 minuten gaar vergeet niet om ze tussen door even te flippen. Leg de laatste minuut van het bakken de broodjes open gesneden op een minder heet gedeelte van het rooster. Op deze manier roosteren wij die broodjes even licht mee voor een extra bite!

Nu is het een kwestie van het opbouwen van de burger, dit doen we op de volgende manier:

Een royale laag van de Jalapeño mayonaise. Vervolgens een ruime hoeveelheid van de avocado salade boven op, daarop mag de Angus burger geplaatst worden. Je kan optioneel nu nog een extra hoeveelheid van de Jalapeño mayonaise toevoegen. Vervolgens toppen we de burger af met de tomaat, rode ui en sla! Nu heb je een overheerlijk Angus burger van The Meatlovers.

Eet smakelijk!

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu