1. Home
  2. /
  3. Rund
  4. /
  5. Angus burger met rode ui & sriracha mayonaise

Angus burger met rode ui & sriracha mayonaise

Hamburger met ei

Ingrediënten

  • 2 angus burgers
  • Kaas
  • 0.5 ui
  • 1 augurk
  • 0.5 tomaat
  • 0.5 krop ijsberg sla
  • 2 x ei
  • 3 el mayonaise
  • 3 tl sriracha
  • 0.5 citroen
  • zout
  • 1 tl chili olie
  • 4 strips bacon
  • 2 ambachtelijke brioche bollen

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Dit recept kan zowel bereid worden op de BBQ of in de pan.

We beginnen met het snijden van al onze ingrediënten. Alle gesneden ingrediënten mogen flinter dun gesneden worden. Op deze manier voeg je lagen toe aan de burger, bij iedere hap proef je de ingrediënten terug in de burger. De ijsberg sla mag in stroken van 1 tot 2mm. De rode ui, augurk en tomaat mogen in plakken van 1-2mm.

Wij snijden al onze ingrediënten met de messen van forged. Deze zijn van top kwaliteit en ideaal voor precies gebruik dankzij de scherpte van het mes.

Hierna beginnen we aan de saus, het maken van de saus is erg gemakkelijk. We hanteren de volgende verhouding 1 eetlepel mayonaise op 1 theelepel sriracha. Dit herhalen we vervolgens 3x zodat we ruim voldoende saus hebben voor de burgers. Hier mag vervolgens het citroen sap van een halve citroen bij.  We snijden wat verse rozemarijn erg fijn en dit doen we er door heen met een snufje zout na smaak.

Vervolgens bakken we de bacon uit naar wens, voor ons is dit hard uitgebakken zodat er een lekkere crunch aan de burger zit. Eventueel zou je dit kunnen verkruimelen en later over de burger sprenkelen.

Haal het vet van de bacon uit de pan en zet dit apart. Dit gebruiken wij later om de burger in te bakken.

Vervolgens bakken we ons ei, hier mag een snufje peper en zout over. Houdt het eigeel heel, bij voorkeur mag het altijd kapot gemaakt worden uiteraard.
Het ei mag vervolgens apart gelegd worden.

We halen het bacon vet erbij en mengen dit met een tl van de chili olie. Dit voegt wat pit toe aan de burger.

Plaats de burger in een pan op hoog vuur met het bacon en chili olie mengsel. Schoei de burgers dicht aan beide kanten. Laat de burgers vervolgens door garen voor 2 minuten.

In de tussentijd kunnen we de ambachtelijke brioche bollen roosteren.
Dit doen we door open te snijden en ze in een pan te leggen voor ongeveer 1 tot 2 minuten op middelhoog vuur. Houd het goed in de gaten, ze kunnen namelijk snel verbranden. We roosteren ze tot de binnenkant mooi goudbruin is.

Bij de laatste minuut van het bakken van de burgers voegen we de kaas naar keuzen toe. Plaats de kaas op de Angus burgers. Er mag nu een kleine scheut water in de pan en de deksel mag er op. Dit creëert een stoom effect en zorgt voor een mooi gesmolten kaas. Doe er niet teveel water bij dit neemt af van de smaak van de burgers en maken ze sompig.

Leg ze vervolgens op een bord met keukenpapier.

Nu alles gedaan is komt het op één na leukste gedeelte, het opbouwen van de burger.

Dit doen we door te beginnen met een royale hoeveelheid van de eerder gemaakte saus. Hierop mag de sla, en de burger. Optioneel kan er nu nog een lichte laag van de saus waar op de rode ui, tomaat en augurk mag. Top de burger af met de bacon, ei en laatste broodje.

Nu komt het leukste gedeelte. Eet smakelijk!

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu