• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Bouillon

    • 1 Wortel
    • 4 stengels Bosui
    • 4 centimeter verse Gemberwortel
    • 50 milliliter Sojasaus

    Meer

    Andere ingrediënten

    • 1 liter Water
    • 20 gram Tahin
    • 30 gram Bruine basterdsuiker
    • 2 tenen Knoflook
    • 600 gram gekookte Noedels

    Meer

    Overige benodigdheden

    • Braadpan
    • Brede of hoge pan
    • Schuimspaan
    • Fijne zeef of passeerdoek
    • Kwast

    Meer

    Bereidingswijze

    Voorbereiding:

    Zet alles klaar om te koken en plaats alle ingrediënten binnen handbereik.
    Je hebt nodig een Snijplank, mes, braadpan, of brede hoge pan, schuimspaan, fijne zeef of passeerdoek, kwast, een oven

    Bereiden:
    Snijd de shortribs in tweeën en strooi er het Asian spice poeder over. Wrijf goed in.
    Verwarm de roomboter in de braadpan tot deze bruin kleurt en leg de shortribs er bij. Bak aan twee kanten tot de shortribs goudbruin kleuren. De heerlijke geur van de specerijen komt nu ook vrij. Verwijder de shortribs uit de pan , leg ze even op een bord en giet het vet uit de pan. Gooi het vet weg. Zet de pan weer op het vuur en blus af met 4 liter koud water. Doe het vlees terug in de pan en breng rustig aan de kook. Verwijder het vrijgekomen vuil en vet met een schuimspaan. Zet het vuur laag.

    Snijd de wortel, bosuitjes en gember in stukken van 3 cm en voeg samen met de sojasaus
    toe aan de pan met shortribs. Kook de shortribs 2 uur op laag vuur. Controleer na de kooktijd of het vlees mooi zacht is, als het goed is komt het makkelijk los van het bot.

    Haal de shotribs voorzichtig uit de pan, trek de botten er uit en leg ze in een schaal. Dek goed af met folie en laat een uur opstijven in de koelkast.

    Haal het vrijgekomen vet van het kookvocht met een lepel en gooi weg. Giet de bouillon door een passeerdoek of fijne zeef in een tweede pan.

    Proef de bouillon, door de gebakken rundvlees smaak en de sojasaus creëer je een diepe umami smaak met duidelijke anijs tonen van de specerijen. Breng eventueel op smaak met zout of sojasaus.

    Meng 2 el van de bouillon met 1 el sojasaus, de tahin (20 gr) en de bruine suiker. (30gr)
    Snijd de opgesteven shortribs in plakken van 1cm, leg ze op een oven plateau en bestrijk met de sojalak.
    Laat karamelliseren onder de grill.

    Serveer de hete bouillon met noedels, plakken shortribs, een half ei, wat gesneden bosui, gesneden koriader en de chiliolie. Eet smakelijk!