1. Home
  2. /
  3. Varken
  4. /
  5. “Boerewors” Asian Style

“Boerewors” Asian Style

Ingrediënten

  • 1 Iberico / Black Angus
  • 4 knapperige broodjes
  • Siracha Mayonaise
  • Siracha
  • 1 Komkommer
  • 150 gr Peen julienne gesneden
  • 1 Limoen
  • 2.5 el Rode wijnazijn
  • 3 el Kokosbloesemsuiker
  • 2 Bosuitjes
  • 1 Blokje Rookhout

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Steek de BBQ aan en stel in op een dome temperatuur van 160 tot 180 graden Celsius. Bouw de BBQ om voor een indirecte garing. Dit kan bijvoorbeeld met een plate setter of door twee zones te creëren. We gaan de worst namelijk langzaam garen, dit zorgt ervoor dat de worst zijn eigen smaak behoudt en niet openbarst. Ook kunnen we op deze manier nog wat rook toevoegen.

De worst gaan we eerst even wellen in kokend water. We pakken een ovenschaal of iets anders waar de worst in past. Leg de worst in deze schaal. Vervolgens koken we voldoende water om de schaal te vullen. Als het water eenmaal kookt voegen wij dit toe aan de schaal met de worst tot dat deze compleet onder water staat. We laten hem vervolgens 10 minuten wellen in het water.

Terwijl de worst aan het wellen is, beginnen we met de groenten in zuur. We schillen de komkommer en snijden hem vervolgens in dunne reepjes (jullien). De bosui snijden we ook in zeer dunne ringen.

We pakken een pan en raspen de schil van 1 limoen hierin. Let op dat je hiervoor een fijne rasp gebruikt en enkel de groene schil raspt. Hier voegen we vervolgens de rode wijnazijn aan toe samen met de kokosbloesemsuiker. Verwarm de pan zachtjes en roer goed door tot de suiker volledig opgelost is.
Dit voegen we vervolgens weer toe aan de gesneden komkommer en peen. Laat dit mengsel staan tot we de broodjes gaan opmaken.

We garen de worst op de BBQ met indirecte hitte tot dat deze een kerntempratuur van 68 graden Celsius behaald heeft. Aanrader: hier kun je een blokje rookhout aan toe te voegen (eiken- of beukenhout) voor een rokerige smaak.

Terwijl we de worst garen, bakken we de broodjes af. Zo zijn de broodjes en de worst tegelijk klaar.
Als de worst gaar is halen we hem van de BBQ een laten we hem enkele minuten rusten.

In tussentijd maken we de broodjes op. We snijden de broodjes open en besmeren deze vervolgens royaal met de siracha mayonaise. Vervolgens plaatsen we de zoetzure peen en komkommer bovenop het besmeerde broodje. Snijd een mooi stuk worst af en plaats deze op het broodje. Garneer met bosui en eventueel extra Siracha voor een pittige kick.

Eetsmakelijk!

Dit overheerlijke recept is gemaakt in samenwerking met SjeffBBQ

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Niets gevonden.

Menu