1. Home
 2. /
 3. Varken
 4. /
 5. Broodje Pulled Pork van Iberico Procureur

Broodje Pulled Pork van Iberico Procureur

Ingrediënten

 • 1.5 kg Iberico Procureur
 • Amerikaanse mosterd
 • 200 ml appelsap
 • Coleslaw
 • Rucola sla
 • Rub: Saus Guru Orange Delight
 • BBQ Saus: Saus Guru, Passion en Liquorice
 • BBQ Saus: Saus Guru, Original BBQ saus

Bereidingstijd: 480 minuten

Aantal pers. : 8 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Exclusief recept van PeetsBBQ

Voorbereiding:
Snij de avond van te voren het overtollige vet weg van de Procureur. Smeer de procureur in met Amerikaanse Mosterd en voorzie vervolgens de Procureur van de BBQ rub. Doe het stuk vlees nu in een grote zipzak en leg deze gedurende nacht terug in de koeling.

Bereiding:
Breng de BBQ op temperatuur tot 100 indirect.
Als je BBQ op temperatuur is, voeg je de rookhout toe aan de kolen. Nu kun je ook het vlees op de BBQ leggen. Spuit het eerste proces om de drie kwartier je vlees in met de appelsap

Laat het vlees liggen tot een kern temperatuur van 74c. Als de temperatuur is bereikt. Smeer je het vlees in met BBQ saus, ik gebruikte hiervoor de Passion Liquorice. Laat het vlees nu liggen voor ongeveer 2 uurtjes. Op deze manier krijg je een mooie bark op je vlees (korst) Deze tip heb ik ooit gelezen bij Noskos.

Haal na de twee uur je vlees van de BBQ en pak deze in, in aluminiumfolie. Op deze manier versnel je het proces en vang je vocht op die je als laatste kunt gebruiken als je de Procureur gepulled hebt. Als je het vlees in twee lagen hebt ingepakt doe je deze terug op de BBQ.

Als je nu een kern temperatuur van 93c hebt bereikt. Mag het stuk vlees van de BBQ. Haal het voorzichtig uit de verpakking, pas op want dit is heel erg heet. Zorg ook dat je het vet opvangt! Ik haal het vlees altijd uit de verpakking met een bak eronder, op deze manier verspil ik geen vet.

Pak het stuk vlees nu opnieuw in met aluminiumfolie en draai er een theedoek omheen. Leg het vlees nu weg in een koelbox voor ongeveer een uur.

Na dit uur word het tijd om je vlees te pullen! Als je het goed hebt gedaan, zou dit gewoon met je handen moeten kunnen. Maar let op, het vlees is erg heet! Gebruikt daarom altijd katoenen handschoentjes onder je plastic handschoenen! Als je niet goed tegen de warmte kunt, kun je ook twee vorken of klauwen gebruiken om het vlees te pullen.

Als het vlees gepulled is, voeg je een klein beetje van het opgevangen vet en de Original BBQ saus eraan toe. Pas op dat je niet te veel doet! Het moet natuurlijk geen soep worden.

Nu hoef je alleen nog maar het broodje op te maken. Normaal is Coleslaw voldoende, maar dit keer voegde ik wat rucola sla eraan toe. Net weer even iets anders.
Voor de broodjes gebruikte ik witte sesamzaad bollen, deze grilde ik even af op de BBQ. Het onderste gedeelte van het broodje voorzie ik van BBQ saus en bouw het verder op met de pulled pork, coleslaw en rucola sla.

Pro tip (optioneel): Laat de BBQ deksel gedurende bereiding dicht! Maak hem alleen open wanneer het moet. En laat nieuwsgierige mensen zeker niet kijken, zij zullen je dankbaar zijn als zij het broodje proeven.

Raak niet in paniek als je temperatuur een tijdje blijft steken rond de 70c, en je thermometer aangeeft dat hij nog 12 uur bereidingstijd nodig heeft. Na een tijdje trekt dit weer recht.

Smakelijke groet,

Peter

p.s. Vergeet je pilsje niet!

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu