1. Home
  2. /
  3. Marcel Inspiratie
  4. /
  5. Broodje Pulled Pork van Procureur op de BBQ 

Broodje Pulled Pork van Procureur op de BBQ 

Ingrediënten

  • 1.5 kg iberico procureur
  • honing
  • mosterd
  • perfect pork: low & slow rub
  • 6 ambachtelijke brioche bollen
  • coleslaw
  • bbq-saus

Bereidingstijd: 480 minuten

Aantal pers. : 6 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Pulled pork is één van de bekendste en meest populaire barbecue gerechten ter wereld. Met een Iberico procureur als basis, ben je gegarandeerd van een enorm mals en smaakvol resultaat. Het Iberico ras zorgt voor een mooie marmering in het vlees en een licht nootachtige smaak. Gecombineerd met BBQ-saus en een zelfgemaakte coleslaw is al snel iedereen (lees: écht iedereen) fan van jouw barbecue kunsten.

We beginnen met het kruiden van de procureur. Snijd waar nodig overtollige vetrandjes of losse stukjes weg. Hierna mengen we de mosterd en honing samen tot een geheel en smeren de procureur met dit mengsel in. Zo hebben we een goede hechtlaag tussen het vlees en de rub gecreëerd en kan de rub op het vlees gestrooid worden. Breng een goede laag van de Perfect Pork rub aan, want een groot stuk vlees kan veel kruiding gebruiken.

Laat de BBQ op 120 graden indirecte hitte komen. Voeg een blokje rookhout toe en leg de procureur op het rooster. Laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 69 graden.

Wanneer een kerntemperatuur van 69 graden bereikt is, kan het vlees ingepakt worden in folie en weer terug op de barbecue. Gaar door tot een kerntemperatuur van 93 graden.  

Wanneer de kerntemperatuur van 93 graden behaald is, kan het pakket van de barbecue en pakken we hem in met 2 theedoeken om minimaal een uur te rusten.

Dit is het perfecte moment om een heerlijk frisse coleslaw te maken. Marcel heeft hier gekozen voor een coleslaw op basis van rode kool, spitskool, venkel en een thousand island dressing. Een absolute aanrader!

Na een uur rusten, is de procureur klaar om gepulled te worden. Meatclaws of 2 vorken zijn hier geschikt voor, maar dit kan natuurlijk ook gewoon met de handen. Toast de broodjes nog even kort en ze zijn klaar om gevuld te worden met pulled pork, BBQ-saus en de frisse coleslaw.

Eet smakelijk!

Check hier de video!

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu