1. Home
  2. /
  3. Marcel Inspiratie
  4. /
  5. Burnt ends van Iberico buikspek

Burnt ends van Iberico buikspek

Ingrediënten

  • 1000 gr Iberico Buikspek
  • 1 st Honing
  • 1 st Ketjap manis

Bereidingstijd: 315 minuten

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Speciaal recept van vuurkoning Marcel Maassen

Snijd het vlees in blokjes van circa 3 x 3 x 3 cm. Niet te klein. Wentel de blokjes door de rub totdat ze rondom bedekt zijn. Maak de BBQ gereed voor indirecte bereiding op 120 graden.

Gebruik het hitteschild in de kamado of leg in de kogel-bbq de kooltjes aan de ene kant en het vlees zover mogelijk daarbij vandaan aan de andere kant. Leg een blokje appelhout op de kooltjes.

Plaats een lekbak onder het rooster en leg het spek op het rooster. Laat de blokjes ongeveer 3 uur in de BBQ roken. Controleer af en toe of ze al mooi gekleurd zijn. Als ze donkere randjes beginnen te krijgen, mogen ze van de BBQ.

Leg het vlees in een schaal en giet er royaal honing en ketjap manis of ketjap medja overheen. Voeg nog 50 gram roomboter toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats deze terug in de BBQ voor nog eens 2 uur.

Gebruik een kwastje om alle spekblokjes in te wrijven met een laksaus van gelijke delen honing en ketjap. Leg dan de blokjes spek weer op het rooster bij een temperatuur van 180 graden. Zodra de suikers in de laksaus gekaramelliseerd zijn (circa 10-15 minuten), zijn de burnt ends klaar.

Recept voor de dry rub
Neem gelijke delen zeezout, bruine basterdsuiker, versgemalen peper en zoete (Hongaarse) paprikapoeder. Voeg daaraan de helft van deze hoeveelheid uienpoeder aan toe en een vierde deel knoflookpoeder.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu