Ingrediënten
Carpaccio met de originele dressing
- 6 porties carpaccio
- zelfgemaakte mayonaise:
- 1 scheutje citroensap
- 2 eidooiers
- 1 tl mosterd
- 150 ml druivenpitolie
- 1 tl verse citroensap
- 2 tl worcestersaus
- 3 el melk
- peper
- zout
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal pers. : 2 personen
Moeilijkheid :
Bereidingswijze
Om de carpaccio plakjes netjes op het bord te krijgen, is het handig een bevroren portie carpaccio rechtstreeks op het bord -waarop je het wilt serveren- te leggen. Verwijder dan de folie. Garneren en direct serveren op kamertemperatuur.
Maak eerst de mayonaise.
Meng hiervoor twee snufjes zout en peper met het citroensap, klop er de eidooiers door, voeg dan de mosterd toe en roer met een garde terwijl je de olie er langzaam bij giet. Meng de mayonaise vervolgens met het citroensap, de worcestersaus en de melk tot een dikke saus.
Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Bewaar de dressing eventueel in de koelkast tot moment van garneren.
Garneer de carpaccio net voor het serveren met de saus.
Maak eerst de mayonaise.
Meng hiervoor twee snufjes zout en peper met het citroensap, klop er de eidooiers door, voeg dan de mosterd toe en roer met een garde terwijl je de olie er langzaam bij giet. Meng de mayonaise vervolgens met het citroensap, de worcestersaus en de melk tot een dikke saus.
Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Bewaar de dressing eventueel in de koelkast tot moment van garneren.
Garneer de carpaccio net voor het serveren met de saus.
Omdat je dit product ook zo lekker vindt
Gerelateerde recepten
Angus carpaccio met remoulade van appel, knolselderij en notendressing
60 minuten
4 personen
Moeilijkheid: