1. Home
  2. /
  3. Rund
  4. /
  5. Flat Iron Pintxos met Chimichurri & Salade van Watermeloen

Flat Iron Pintxos met Chimichurri & Salade van Watermeloen

Flat Iron Pintxos met Chimichurri & Salade van Watermeloen

Ingrediënten

  • 250 gram Flat Iron Steak Uruguay Angus
  • 12 stuks Kwarteleieren
  • 6 eetlepels Olijfolie
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper
  • 1 stuk (Stok)brood
  • 1 stuk Watermeloen
  • 1 blok Feta
  • 3 takjes Munt
  • 2 takjes Peterselie
  • 2 takjes Koriander
  • 2 takjes Oregano
  • 1 stuks Rode ui
  • 1 stuks Rode peper
  • 0.5 teen Knoflook
  • 2 eetlepels Rode wijnazijn
  • 1 scheutje Citroensap

Bereidingstijd: 45 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

De beste Chimichurri maak je een paar uur, of zelfs een dag van tevoren. Hoe langer de saus staat, hoe beter alle kruiden en smaken zich mengen tot een overheerlijk geheel. Begin door alle kruiden (peterselie, koriander, oregano) fijn te snijden en te mengen met de fijngesnipperde ui, peper en knoflook. Voeg daarna de rode wijnazijn, citroensap en olijfolie toe, met zout en peper naar smaak. Het geheel goed mengen… en klaar is Kees! Bewaar de Chimichurri tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Haal de Flat Iron Steak uit de koeling en laat rustig op kamertemperatuur komen. Verwarm een grillpan (of uiteraard de BBQ) en grill het vlees tot een kerntemperatuur van 52 graden voor rare of 56 graden voor medium. Haal het vlees van het vuur wanneer de gewenste garing is bereikt en laat daarna 10 minuten rusten.

Toast ondertussen het (stok)brood en snij in plakken van gewenste dikte. Pak de kwarteleitjes en bak ze tot de gewenste garing (doorbakken of ‘Sunny side up’?). Zin in iets fris erbij? Maak een simpele, maar heerlijk salade van watermeloen. Pak een halve watermeloen (of zoveel als je zelf wil) en snij deze in blokjes. Pak daarna de feta en snij deze ook in kleine stukjes (of brokkel af met je vingers). Voeg tenslotte de munt toe: gescheurde, geknipte of gesneden reepjes, ieder heeft z’n eigen voorkeur. Voeg naar smaak een fijne olijfolie, zout en peper toe en meng goed.

Na het rusten van het vlees mag je het snijden, in plakken. Leg vervolgens op elk broodje een plak vlees. Garneer met een gebakken kwartelei en een genereuze hoeveelheid Chimichurri.

Serveer de Pintxos met de salade van Watermeloen als bijgerecht. En smullen maar!

Dit recept werd ontwikkeld door Rick, @schaft_zonder_spijt.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu