• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Marinade

    • 1 eetlepel Sushi azijn
    • 4 eetlepels sojasaus 
    • 1 eetlepel Water
    • 1 eetlepel Sesamolie
    • 2 teentjes Knoflook

    Meer

    Bereidingswijze

    1. We mengen de sojasaus, sushi azijn, water, sesamolie, basterdsuiker, geperste knoflook, gesneden ui, geraspte gember, gesneden chilipeper en wat versgemalen zwart peper samen.
    2. Meng de marinade goed door tot de suiker helemaal opgelost is. Bewaar eventueel een klein bakje marinade om de ribs bij of na het bakken nog af te lakken.
    3. Vervolgens mag de marinade met de ribs in een zip Lock zak en leggen dit 12 tot 24 uur in de koelkast.
    4. Als de ribs eenmaal gemarineerd zijn, halen we deze uit de marinade en deppen we ze goed droog. We richten de BBQ in op directe hitte en zorgen dat deze goed heet wordt. De ribs mogen vervolgens 5 minuten per kant gebakken worden tot een kerntemperatuur van 58 graden.
    5. Laat de ribs hierna 3 tot 5 minuten rusten onder een laag aluminiumfolie of slagerspapier. Lak de ribs naar wens af met een dun laagje marinade. Garneer de ribs met sesamzaad en gesneden lente-ui.
    6. Eet smakelijk!

    Pro tip: Wil je de ribs niet té scherp hebben? Haal dan het zaad uit de chilipeper. De scherpte van de peper is namelijk afkomstig van de zaadjes.