Ingrediënten
Galbi Ribs Korean Style
- 4 galbi ribs
- el sushi azijn
- 1 el water
- 1 el basterd suiker
- 2 teentjes knoflook
- 0.5 gesneden ui
- 1 -2 cm gember
- 1 -2 rode chilipepers
- zwarte peper
- 1 el sesamolie.
- 2 el sesamzaad
- 2 stengels bosui
- 4 el soja saus
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal pers. : 4 personen
Moeilijkheid :
Bereidingswijze
We beginnen met het maken van de marinade, want hier mogen de ribs vervolgens minimaal 12 tot 24 uur in marineren! Hiervoor mengen we de sojasaus, sushi azijn, water, sesamolie, basterdsuiker, geperste knoflook, gesneden ui, geraspte gember, gesneden chilipeper en wat versgemalen zwart peper samen. Wil je de ribs helemaal niet scherp hebben? Haal dan het zaad uit de chilipeper. De scherpte van de peper is namelijk afkomstig van de zaadjes. Meng de marinade goed door tot de suiker helemaal opgelost is. Bewaar eventueel een klein bakje marinade om de ribs bij of na het bakken nog af te lakken.
Vervolgens mag de marinade met de ribs in een zip Lock zak en leggen dit 12 tot 24 uur in de koelkast.
Als de ribs eenmaal gemarineerd zijn, halen we deze uit de marinade en deppen we ze goed droog. We richten de BBQ in op directe hitte en zorgen dat deze goed heet wordt. De ribs mogen vervolgens 5 minuten per kant gebakken worden tot een kerntemperatuur van 58 graden.
Laat de ribs hierna 3 tot 5 minuten rusten onder een laag aluminiumfolie of slagerspapier. Lak de ribs naar wens af met een dun laagje marinade. Garneer de ribs met sesamzaad en gesneden lente-ui.
Eet smakelijk!
Vervolgens mag de marinade met de ribs in een zip Lock zak en leggen dit 12 tot 24 uur in de koelkast.
Als de ribs eenmaal gemarineerd zijn, halen we deze uit de marinade en deppen we ze goed droog. We richten de BBQ in op directe hitte en zorgen dat deze goed heet wordt. De ribs mogen vervolgens 5 minuten per kant gebakken worden tot een kerntemperatuur van 58 graden.
Laat de ribs hierna 3 tot 5 minuten rusten onder een laag aluminiumfolie of slagerspapier. Lak de ribs naar wens af met een dun laagje marinade. Garneer de ribs met sesamzaad en gesneden lente-ui.
Eet smakelijk!
Omdat je dit product ook zo lekker vindt
Gerelateerde recepten