Ingrediënten
Gebraden ibericofilet met honingmosterd korstje
- 1 st Ibericofilet 500 gram
- 1 el Grove mosterd
- 2 el Honing
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
- 3 st Venkel knollen
- 2 st Knoflook
- 2 st Sinaasappels
- 4 st Citroentijm
- 200 gr Soepgroenten
- 1 st Olijfolie
- 1 st Zout en peper
Bereidingstijd: 80 minuten
Aantal pers. : 6 personen
Moeilijkheid :
Bereidingswijze
Speciaal recept van sterchef Jonathan Zandbergen
Verwarm de oven voor op 185°.
Kruid de Ibericofilet met zout en peper en bak goudbruin aan alle kanten in een koekenpan met een laagje olijfolie.
Leg de Ibericofilet in een passende ovenschaal.
Meng de mosterd met de honing en het Chinese vijfkruidenpoeder en bestrijk hiermee het vlees. Plaats 40 minuten in de oven en overgiet het vlees iedere 10 minuten met het vet uit de schaal.
Schil de venkel en snijd in 8 stukken, herhaal bij de andere knollen.
Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, het sap van 1 sinaasappel, de uitgeperste knoflook en de thijm. kruid met zout en peper. Snijd de tweede sinaasappel in plakken en voeg bij de venkel en plaatst 30 minuten in de oven bij het vlees.
Laat het vlees 10 minuten rusten alvorens het aan te snijden.
Verwarm de oven voor op 185°.
Kruid de Ibericofilet met zout en peper en bak goudbruin aan alle kanten in een koekenpan met een laagje olijfolie.
Leg de Ibericofilet in een passende ovenschaal.
Meng de mosterd met de honing en het Chinese vijfkruidenpoeder en bestrijk hiermee het vlees. Plaats 40 minuten in de oven en overgiet het vlees iedere 10 minuten met het vet uit de schaal.
Schil de venkel en snijd in 8 stukken, herhaal bij de andere knollen.
Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, het sap van 1 sinaasappel, de uitgeperste knoflook en de thijm. kruid met zout en peper. Snijd de tweede sinaasappel in plakken en voeg bij de venkel en plaatst 30 minuten in de oven bij het vlees.
Laat het vlees 10 minuten rusten alvorens het aan te snijden.
Omdat je dit product ook zo lekker vindt
Gerelateerde recepten