1. Home
  2. /
  3. Jonathan Inspiratie
  4. /
  5. Gekonfijte lamsbout met rozemarijn en gezouten citroen

Gekonfijte lamsbout met rozemarijn en gezouten citroen

Ingrediënten

  • 1 lamsbout
  • 1 el fijne mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gezouten citroen
  • 5 takjes rozemarijn
  • 5 takjes tijm
  • 1 lt olijfolie (neutraal om mee te bakken)
  • zout
  • peper

Bereidingstijd: 70 minuten

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Speciaal recept van sterchef Jonathan Zandbergen

Verwarm de oven op 165°C.
Haal de lamsbout uit de verpakking en snijd het bot uit het midden, kruid met zout en peper. Bak de lamsbout goudbruin aan alle kanten in een koekenpan met een lepel olijfolie. Leg de lamsbout vervolgens op een snijplank en maak inkepingen van 2cm met een mes aan alle zijdes. Een stuk of 20. Smeer de lamsbout helemaal in met de mosterd en kruid nogmaals met zout en peper. Snijd de citroen in vieren en snijd het vruchtvlees er uit. Snijd iedere schil in 4 stukken. Steek de stukken citroen in de lamsbout. Breek de rozemarijn in kleine takjes en steek ze tussen de citroen in de lamsbout.
Leg de lamsbout in een hoge passende ovenschaal of pan en giet er de olijfolie bij. De lamsbout moet onderin staan. Voeg de knoflookteentjes en de tijm toe en plaats de schaal 45 minuten in de oven. De kerntemperatuur is dan ongeveer 50°C. Laat de lamsbout in de olie afkoelen, de garing gaat nog even door.

De lamsbout is super lekker met bijvoorbeeld zachte aardappelpuree en gestoofde spinazie.

Tip: maak ook eens een broodje lamsbout! Na het afkoelen kan je de lamsbout dun snijden zoals een ham en er een super lekker broodje mee maken.

Download hier het volledige recept in PDF vorm

Gekonfijte lamsbout met rozemarijn en gezouten citroen

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu