Ingrediënten
Konijnenbout gestoofd in blond bier
- 2 konijnenbouten
- 75 gr roomboter
- 4 sjalotjes
- 1 winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 3 takjes tijm
- 1 plak ontbijtkoek
- 1 glas witte port
- 1 flesje blond bier
- 200 ml kippenbouillon
- 0.5 el witte azijn
- 1 el suiker
- 1 el mosterd
- peper en zout
Bereidingstijd: 90 minuten
Aantal pers. : 2 personen
Moeilijkheid :
Bereidingswijze
Leg de boter in een hoge pan en laat deze uitbruisen. Dep ondertussen de konijnenbout droog en kruid met peper en zout.
Bak de konijnenbout goudbruin. Snipper vervolgens de sjalotjes en voeg ze bij de konijnenbout. Smoor de sjalot 2 minuten mee en blus de pan af met de witte port.
Snijd de wortel en selderij in plakjes van ongeveer 1 cm. Doe vervolgens de wortel, selderij, het blond bier en de tijm in de pan en zet daarna het geheel onder met kippenbouillon. Het vlees mag niet droogvallen, want dan droogt het uit.
Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze toe. Meng de azijn, de suiker en de mosterd door elkaar en voeg toe.
Draai het vuur laag en stoof de konijnenbout ca. 75 minuten zachtjes gaar. De saus bind mooi tijdens het inkoken en bevat super veel smaak!
Bak de konijnenbout goudbruin. Snipper vervolgens de sjalotjes en voeg ze bij de konijnenbout. Smoor de sjalot 2 minuten mee en blus de pan af met de witte port.
Snijd de wortel en selderij in plakjes van ongeveer 1 cm. Doe vervolgens de wortel, selderij, het blond bier en de tijm in de pan en zet daarna het geheel onder met kippenbouillon. Het vlees mag niet droogvallen, want dan droogt het uit.
Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze toe. Meng de azijn, de suiker en de mosterd door elkaar en voeg toe.
Draai het vuur laag en stoof de konijnenbout ca. 75 minuten zachtjes gaar. De saus bind mooi tijdens het inkoken en bevat super veel smaak!
Download hier het volledige recept in PDF vorm
Konijnenbout gestoofd in blond bierOmdat je dit product ook zo lekker vindt
Gerelateerde recepten