• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten:

    • Olijfolie
    • 0.5 tl Knoflook granulaat
    • 1 tl Jeneverbessen (fijn gemaakt)
    • 1.5 el Bruine basterdsuiker
    • 1.5 el Balsamico siroop

    Meer

    Cranberry Compote

    • 150 gr Bevroren cranberry (kan ook verse)
    • 100 ml Appelsap
    • 50 ml Honing
    • 1tl Speculaas kruiden
    • 1 Snufje zout

    Meer

    Bereidingswijze

    1. Haal de hertenbiefstuk een half uur van tevoren uit de koeling. Dep deze vervolgens droog en voorzie deze van peper en zout.
    2. Steek je BBQ aan, deze moet een temperatuur hebben van ongeveer 180c en moet twee zones hebben, een directe en indirecte kant.
    3. Laat tijdens het opwarmen van je BBQ de gietijzeren sauspan en skilet pan indirect mee opwarmen (dit scheelt je wat tijd).

    Cranberry compote

    1. Doe alle ingrediënten in de sauspan en zet de pan nu boven het directe gedeelte van je BBQ. Let nu wel op dat je regelmatig door je cranberry blijft roeren anders bakt de compote aan.
    2. Na een tijdje zul je zien dat alles gaat karamelliseren en je cranberries gaan openstaan. Als je ziet dat je compote wat stijver wordt, zet je het pannetje indirect weg. Roer wel tussendoor nog even door je compote heen.
    3. Mocht het te stijf worden, doe je er nog een scheutje appelsap bij.

    Hertenbiefstuk

    1. Als je skiletpan opgewarmd is, doe je er een scheutje olijfolie in. Laat de olijfolie een beetje warm worden, als dit gebeurd is kan de hertenbiefstuk in de pan.
    2. Als je onderkant een mooie bruine kleur heeft, voeg je de boter toe en draai je de hertenbiefstuk om.
    3. Laat de hertenbiefstuk de boter oppakken. Als ook de andere kant een mooie bruine kleur heeft kunnen de hertenbiefstukken uit de pan.
    4. Leg deze nu weg op een bordje en leg een stukje aluminiumfolie los eroverheen.
    5. Haal nu een gedeelte van het vet uit de skiletpan (let op dat je een beetje bewaard).
    6. Doe vervolgens de fijngesneden ui in de skiletpan en bak deze aan.
    7. Blus het erna af met de rode wijn en de rundvleesbouillon. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe.
    8. Let op dat je de peperkoek goed klein kruimelt voordat je deze in de pan doet. Leg nu ook een takje rozemarijn erin.
    9. Let op dat je regelmatig erdoorheen roert en zorg dat het langzaam gaat verdampen, zo dikt de saus wat in.
    10. Als de saus wat stijver wordt, mag de skiletpan indirect weg en haal je het rozemarijn takje eruit.
    11. Nu is het tijd om het bord op te maken. Snij je hertenbiefstuk tegen de draad in en voorzie het nog een klein beetje van grof zeezout.
    12. Schenk nu de jus/wildsaus op de bodem van je bord. Leg het hertenbiefstuk netjes neer en doe boven op het hertenbiefstuk een beetje cranberrycompote. Steek een takje rozemarijn erbij om het af te maken.
    13. Mocht je nu puree erbij maken, zou ik er wederom voor kiezen om eerst de bodem van het bord te voorzien van de saus, dan de puree en dan het vlees en de cranberrycompote.

    Smakelijke groet,
    Peter