Ingrediënten
Haasmedaillons met sinaasappelsaus
- 8 haasmedaillons
- 1 sinaasappel
- 50 gr boter
- 1 cm verse gember
- 250 ml kippenbouillon
- 2 tl maizena
- zout
- peper
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal pers. : 2 personen
Moeilijkheid :
Bereidingswijze
Was de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil. Pers de sinaasappel uit. Snijd de gember fijn. Zet allemaal apart.
Bak de haasmedaillons in de boter aan alle kanten even aan. Voeg peper en zout naar smaak toe. Haal de medaillons uit de pan.
Voeg gember toe en laat even meebakken. Voeg de kippenbouillon, sinaasappel en –rasp toe. Laat een minuut doorkoken en voeg het vlees toe. Draai het vuur laag en laat 20 minuten met de deksel op de pan garen. Draai de medaillons af en toe om.
Haal na de tijd het vlees uit de pan en bind de overgebleven saus met de maïzena door deze er goed roerend aan toe te voegen.
Bak de haasmedaillons in de boter aan alle kanten even aan. Voeg peper en zout naar smaak toe. Haal de medaillons uit de pan.
Voeg gember toe en laat even meebakken. Voeg de kippenbouillon, sinaasappel en –rasp toe. Laat een minuut doorkoken en voeg het vlees toe. Draai het vuur laag en laat 20 minuten met de deksel op de pan garen. Draai de medaillons af en toe om.
Haal na de tijd het vlees uit de pan en bind de overgebleven saus met de maïzena door deze er goed roerend aan toe te voegen.
Download hier het volledige recept in PDF vorm
Haasmedaillons met sinaasappelsaus