Ingrediënten
Iberico karbonade met mosterd-balsamicosaus
- 2 iberico karbonades
- 35 gr bloem
- 1 knoflookpoeder
- klont boter
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el dijonmosterd
- zout
- peper
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal pers. : 2 personen
Moeilijkheid :
Bereidingswijze
Meng de bloem met de knoflookpoeder, zout en peper. Smelt de boter in een pan. Haal de karbonades door het bloemmengsel en bak in de hete boter. Laat 3 minuten bakken. Meng ondertussen de suiker, balsamicoazijn en mosterd.
Draai de schouderkarbonades nu om. Smeer de helft van de saus over de karbonades. Bak 3 minuten en draai de karbonades dan nog een keer. Smeer ook de andere zijde in met het mengsel. Doe de deksel op de pan en laat nog eens 3-4 minuten bakken.
Giet bij het serveren de jus over het vlees.
Draai de schouderkarbonades nu om. Smeer de helft van de saus over de karbonades. Bak 3 minuten en draai de karbonades dan nog een keer. Smeer ook de andere zijde in met het mengsel. Doe de deksel op de pan en laat nog eens 3-4 minuten bakken.
Giet bij het serveren de jus over het vlees.
Download hier het volledige recept in PDF vorm
Iberico karbonade met mosterd-balsamicosaus