Ingrediënten
Ibérico rack met gekaramelliseerde appels
- 1 ibérico rack (ca. 500 gr)
- 2 granny smith appels
- 1 el rietsuiker
- 2 tenen knoflook
- 0.5 bos verse salie
- 1 el kookroom
- olijfolie
- zonnebloemolie
- zout
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal pers. : 4 personen
Moeilijkheid :
Bereidingswijze
Verwarm de oven tot 80°C. Wrijf de Ibérico rack in met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout. Bak de rack in een koekenpan rondom goudbruin. Zet het daarna in een ovenschaal en laat 60 minuten op 80°C garen in de oven.
Schil de appels en snijd ze in partjes. Neem een pan en doe er wat olijfolie in samen met de kookroom en voeg de appels toe. Bak ze goudbruin en voeg dan de suiker toe totdat deze licht gaat karamelliseren. Zet op laag vuur.
Neem een andere pan en verhit 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak hier de salie en knoflook krokant in.
Schep de kruiden uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rack aan, serveer met de zoete appels en een topping van salie en knoflook.
Schil de appels en snijd ze in partjes. Neem een pan en doe er wat olijfolie in samen met de kookroom en voeg de appels toe. Bak ze goudbruin en voeg dan de suiker toe totdat deze licht gaat karamelliseren. Zet op laag vuur.
Neem een andere pan en verhit 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak hier de salie en knoflook krokant in.
Schep de kruiden uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rack aan, serveer met de zoete appels en een topping van salie en knoflook.