Ingrediënten
Kalfs Ossobuco met gremolata met ansjovis
- 2 kalfsschenkels à 225 g
- 2 el bloem
- vers gemalen peper en zout flakes
- 4 el olijfolie
- 2 el roomboter
- 0.5 winterpeen, klein gesneden
- 0.25 knolselderij, klein gesneden
- 2 uien, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijn gehakt
- 200 ml witte wijn
- 1 blik pomodori tomaten, mutti
- 1 ltr jus de veau
- 3 el platte peterselie, fijn gehakt
- 1 knoflookteen, fijn geraspt
- 0.5 citroen
- 1 kleine ansjovis filet, fijn gehakt
Bereidingstijd: 120 minuten
Aantal pers. : 4 personen
Moeilijkheid :
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 120°C.
Dep de schenkels goed droog. Kruid ze met peper en zout. Haal door het bloem en klop af. Sauteer ze in een ruime pan (met passende deksel) in de olie en roomboter rondom bruin aan. Haal het vlees uit de pan. Voeg de groenten toe en sauteer. Blus af met de wijn. Voeg de tomaten en jus de veau toe. Breng tegen de kook aan. Sluit af met de deksel en plaats in de voorverwarmde oven. Stoof het vlees in ca. 2 uur gaar. Serveer direct en bestrooi met de gremolata
Bereiden van de gremolata
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met vers gemalen peper.
Lekker met krokant gebakken gnocchi
Dep de schenkels goed droog. Kruid ze met peper en zout. Haal door het bloem en klop af. Sauteer ze in een ruime pan (met passende deksel) in de olie en roomboter rondom bruin aan. Haal het vlees uit de pan. Voeg de groenten toe en sauteer. Blus af met de wijn. Voeg de tomaten en jus de veau toe. Breng tegen de kook aan. Sluit af met de deksel en plaats in de voorverwarmde oven. Stoof het vlees in ca. 2 uur gaar. Serveer direct en bestrooi met de gremolata
Bereiden van de gremolata
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met vers gemalen peper.
Lekker met krokant gebakken gnocchi