• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten:

    • 50 gr Bloem
    • 50 gr Roomboter
    • 3 st Bleekselderij stengels
    • 1 st Winterpeen
    • 2 st Ui

    Meer

    Bereidingswijze

    1. Plaats een braadpan op het vuur en laat heet worden. Voeg een flinke scheut milde olijfolie toe.
    2. Kruid de ossobuco’s met versgemalen peper en zout, snijd het vliesje naast het bot los zodat het vlees recht blijft liggen en dep ze in de bloem, klop het overtollige bloem af en bak ze goudbruin aan beide zijde. Haal ze uit de pan om later terug te voegen.
    3. Snijd de uien, bleekselderij en de wortel in kleine blokjes van 0,5 cm en stoof de groenten met de fijngesneden knoflook 5 minuten aan. Voeg hierbij de ossobucos, de witte wijn en de tomaten passata. Vul het geheel aan met water tot alles net onder staat.
    4. Voeg de tijm en laurier toe en breng de pan aan de kook. Stoof de ossobuso’s ca. 1,5 tot twee uur. Controleer of ze gaar zijn. 
    5. Als het goed is dan is de saus nu ook mooi ingekookt, voeg de tomatenblokjes toe en kook deze nog 10 minuten in. 
    6. Maak de gremolata door de peterselieblaadjes en de knoflook fijn te hakken en rasp een citroenschil door het mengsel. Kook in deze tijd bijvoorbeeld tagliatelle en serveer samen met de ossobuco en werk af met de verse gremolata.

    Pro tip:
    Gebruik een microplane raspje voor een fijne citroenrasp.