Ingrediënten
Lamb burger met pompoen, feta en tomatenchutney
- 2 lambburgers
- 0.5 flespompoen
- 50 gr feta
- 5 tomaten
- 2 rode uien
- 0.5 rode peper
- 30 ml rode wijnazijn
- 70 gr suiker
- scheutje rode wijn
- olijfolie
- peper
- zout
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal pers. : 2 personen
Moeilijkheid :
Bereidingswijze
Verwarm de oven tot 220°C. Schil de flespompoen en snijd in kleine blokjes. Doe in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en rooster 30 minuten in de oven totdat de pompoen zacht is. Zet de oven uit en laat de pompoen even afkoelen.
Begin vervolgens met de tomatenchutney. Snijd de tomaten en rode peper fijn en de uien in ringen. Doe in een pan en voeg de rode wijnazijn, suiker en wijn toe. Zet op middelhoog vuur en laat 30-40 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
Bestrooi de burgers met peper en zout en grill volgens de bereidingswijze op de verpakking. Haal de pompoen uit de oven en pureer of prak grof.
Beleg een broodje met de pompoenpuree, de burger, tomatenchutney en brokkel daar wat feta over.
Begin vervolgens met de tomatenchutney. Snijd de tomaten en rode peper fijn en de uien in ringen. Doe in een pan en voeg de rode wijnazijn, suiker en wijn toe. Zet op middelhoog vuur en laat 30-40 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
Bestrooi de burgers met peper en zout en grill volgens de bereidingswijze op de verpakking. Haal de pompoen uit de oven en pureer of prak grof.
Beleg een broodje met de pompoenpuree, de burger, tomatenchutney en brokkel daar wat feta over.
Download hier het volledige recept in PDF vorm
Lamb burger met pompoen, feta en tomatenchutneyOmdat je dit product ook zo lekker vindt
Gerelateerde recepten