Ingrediënten
Frenched racks met geroosterde paprikacoulis
- 1 kg frenched racks
- 4 rode paprika's
- 2 bollen knoflook
- 6 el ras-el-hanout
- olijfolie
- peper
- zout
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal pers. : 6 personen
Moeilijkheid :
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg er de paprika’s in en laat in 20-30 minuten bruin worden. Haal de paprika’s uit de oven, doe ze in een schaal en dek de schaal af. Laat afkoelen.
Verwijder daarna het vel en pureer de paprika. Zeef en voeg een klein beetje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
Neem een braadslede en leg de knoflooktenen van twee bollen knoflook verspreid op de bodem. Besprenkel met olijfolie en zet in de oven. Smeer de frenched rack in met de ras-el-hanout en laat 10 minuten intrekken.
Verhit olijfolie in een braadpan en bak de frenched rack aan alle kanten aan. Leg de frenched rack op de knoflooktenen in de oven en laat 10-15 minuten garen.
Haal uit de oven en laat even rusten voordat je de ribben los snijdt. Serveer met de paprikacoulis en eventueel de knoflook die inmiddels gepoft is.
Verwijder daarna het vel en pureer de paprika. Zeef en voeg een klein beetje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
Neem een braadslede en leg de knoflooktenen van twee bollen knoflook verspreid op de bodem. Besprenkel met olijfolie en zet in de oven. Smeer de frenched rack in met de ras-el-hanout en laat 10 minuten intrekken.
Verhit olijfolie in een braadpan en bak de frenched rack aan alle kanten aan. Leg de frenched rack op de knoflooktenen in de oven en laat 10-15 minuten garen.
Haal uit de oven en laat even rusten voordat je de ribben los snijdt. Serveer met de paprikacoulis en eventueel de knoflook die inmiddels gepoft is.