1. Home
  2. /
  3. Kriskookt
  4. /
  5. Pasta met ragout van venkel en Lams Merguez Worst

Pasta met ragout van venkel en Lams Merguez Worst

Ingrediënten

  • 360 gr Lams merguez worstjes
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 x venkel
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr kerstomaten
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml groentebouillon
  • 500 gr pasta
  • Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Een pasta is eenvoudig, snel klaar en valt altijd goed in de smaak. Voeg hier onze Lams Merguez worst aan toe en je hebt weer een uniek recept voor succes!

  1. Snijd de venkel en ui in fijne reepjes. Gooi de venkelloof niet weg, want deze gebruiken we later voor de garnering van het gerecht.

  2. Warm een scheut olijfolie op in een pan en voeg hier de ui aan toe en bak deze kort.

  3. Haal het vlees uit de worstjes of snijd deze in plakjes en bak deze samen met de ui.

  4. Snijd de kerstomaten doormidden en voeg deze samen met de venkel en knoflook toe aan de pan. Bak dit enkele minuten mee, zodat de smaken goed vrijkomen.

  5. Voeg de wijn toe en laat dit inkoken totdat het 50% gereduceerd is.

  6. Voeg nu de bouillon toe. Laat dit minimaal 20 minuten zacht inkoken totdat het een mooie ragout is.

  7. Breng vervolgens naar wens op smaak met wat peper en zout.

  8. Kook de pasta al dente volgens de verpakking.

  9. Meng de pasta na afgieten met de ragout.

  10. Maak de pasta op met wat venkelloof en vers geraspte Parmezaanse kaas.


Maak dit gerecht af met een heerlijk glas wijn, een uitstekende optie is een Pinot Noir uit Hawke’s Bay, Nieuw-Zeeland, zoals Tahuna Pinot Noir Hawke’s Bay

Dit recept is in samenwerking geschreven met Kriskookt.be

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu