1. Home
  2. /
  3. Gevogelte
  4. /
  5. Pulled Chicken Sandwich

Pulled Chicken Sandwich

Ingrediënten

  • 1 Maiskip
  • 8 broodjes
  • gemengde sla
  • BBQ Saus
  • 1 halve witte kool
  • 2 winterpenen
  • 2 kleine rode uien
  • 1 appel
  • 4 el Griekse Yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1.5 tl agavesiroop
  • Zout en peper

Bereidingstijd: 70 minuten

Aantal pers. : 8 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Exclusief recept van PeetsBBQ

Voorbereiding:
Laat de kip op kamertemperatuur komen. Ondanks dat het een degelijke kip is met aardig wat smaak. Heb ik toch besloten om een klein laag Rub eraan toe te voegen.

Bereiden:
Stook de BBQ op tot 150c direct.

Maak je BBQ klaar voor het spit. Schuif de kip op het spit en zet deze goed vast met de klemmen. Als je BBQ op temperatuur is. Kan de kip erin. Laat nu de spit zijn werk doen. Ik heb de kip een dik uur laten draaien, bij een kerntemperatuur van 73 mag de kip van de BBQ. Laat de kip nu 5 min rusten voordat je hem begint te pullen.

Farmer Salade
Tijdens het garen kan je de farmersalade maken en de broodjes afbakken.

Rasp de Wittekool, wortel en de appel fijn. Snij de ui fijn en voeg dit allemaal samen inclusief de ananas blokjes en een klein beetje sap van de Ananas (doe dit na smaak). Voeg nu ook de overige ingrediënten eraan toe. Meng alles goed door elkaar en voeg zout en peper toe na smaak. Zet het vervolgens afgedekt weg in de koeling.

Bak vervolgens je broodjes af, ik koos voor een bruin broodje met zonnebloem pitten.

Als de kip gerust heeft kan je beginnen met pullen. Pas op dit kan nog erg warm zijn!

Nu is het alleen nog een kwestie van het broodje opbouwen.

Smakelijke groet,

Peter

Pro tip (optioneel): In het midden van de kolen onder de kip heb ik een aluminium bakje neergezet met wat water. Dit heb ik gedaan om het vet van de kip op te vangen. Als je dit niet zal doen, dan zou het vet op de kolen vallen en krijg je flinke rookontwikkeling. Het is natuurlijk wat je zelf wilt.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu