1. Home
  2. /
  3. Marcel Inspiratie
  4. /
  5. Reverse Seared Tutorial: Ribeye

Reverse Seared Tutorial: Ribeye

Ingrediënten

  • 1.5 kg Ribeye
  • Snappy Beef Steak Rub
  • Grof zeezout

Bereidingstijd: 60 minuten

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze


  • De ribeye koud uit de koelkast inwrijven met grof zeezout.

  • Bij indirecte hitte (oventemperatuur ongeveer 110 graden) garen tot 43 graden kerntemperatuur.

  • BBQ ombouwen voor directe hitte (circa 250 graden) en een gietijzeren rooster loeiheet laten worden.

  • Vlees op het rooster leggen en de klep of kap van de BBQ niet sluiten, de ribeye voortdurend blijven keren op alle kanten.

  • Bij een kernthermometer van 52 graden het vlees van het rooster halen. Rondom bestrooien met Snappy Beef Steak Rub (by Marcel Maassen) van The Meatlovers.

  • Vlees dwars op de draad in plakken snijden en ook nog wat kruiden over het gesneden vlees strooien. Serveren en genieten.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu