1. Home
  2. /
  3. Rund
  4. /
  5. Rib eye met groene asperges, sesamzaad en teriyakisaus

Rib eye met groene asperges, sesamzaad en teriyakisaus

Ingrediënten

  • 1 rib eye (ca. 1 kg)
  • 2 bundels groene asperges
  • sesamolie
  • sesamzaad
  • teriyakisaus
  • peper
  • zout

Bereidingstijd: 80 minuten

Aantal pers. : 6 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Begin met het voorverwarmen van de oven op 80 ⁰C.
In de tussentijd mag de ribeye rondom goudbruin gebakken worden.
Hierna mag het stuk vlees doorgaren in de oven voor 75 minuten.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
De onderkant van de asperges mag nu verwijderd worden. Dit is het wegsnijden van het houterige gedeelte (2 tot 2.5 cm).
Verhit de sesamolie in de in een wokpan en roerbak de asperges tot dat ze gaar zijn. Dit duurt per bundel ongeveer 5 minuten.
Vervolgens mag de ribeye samen met de asperges en sesamzaad geserveerd worden op een bord, hier mag dan de teriyakisaus overheen!

Eet smakelijk!

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Niets gevonden.

Menu