• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Producten

    short ribs Australië Black Angus

    Voor de glaze:

    • 2 el Maple syrup
    • 1 el Ketjap
    • 1 tl Knoflook granulaat
    • 1 tl Uien granulaat
    • 1 tl Chili olie

    Meer

    Overige ingrediënten:

    • 2 Short ribs a 150 g
    • 1 hand Sinaasappel in parten of plakken
    • 1 el 5 Spices
    • 1 el Bruine basterdsuiker
    • 0.5 el Knoflook granulaat

    Meer

    Bereidingswijze

    Meng alle ingrediënten van de rub. Dep het vlees goed droog en wrijf de short ribs in met de rub. Laat het vlees min 1 uur afgedekt koel staan.

    Meng de ingrediënten voor de glaze.

    Verwarm de hete lucht oven voor op 120°C. Leg de short ribs op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bekwast ze met de glaze en pak ze nu goed in met aluminium folie. Rooster 1 uur in de oven. Haal uit de oven en verhoog de temperatuur tot 175°C. Haal de ribs uit de folie, kwast ze in met de glaze. Leg de sinaasappel er ook bij en schuif terug in de hete oven. Herhaal het bekwasten na 15 minuten nog 1 keer. Plaats de ribs voor de laatste keer 15 minuten terug in de oven. Serveer direct met de geroosterde sinaasappel en geroosterde sesam.

    Lekker met mie, geroerbakte groenten en verse gember.