1. Home
  2. /
  3. Rund
  4. /
  5. Spaanse Bavette met Chimichurri & Patatas Bravas

Spaanse Bavette met Chimichurri & Patatas Bravas

Ingrediënten

  • 500 gr Spaanse bavette
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 4 el knoflook olie
  • 1 el bloem
  • 3 el gerookte paprika poeder
  • 3 el zoete paprika poeder
  • 1 kop groente bouillon
  • 200 gr verse peterselie
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 rode ui
  • 1 el chilivlokken

Bereidingstijd: 60 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Patatas Bravas:

  1. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.

  3. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.


De Bavette:

  1. In een pan op hoog vuur, eerst aan beide kanten braden.

  2. Daarna op laag vuur door laten garen tot een kerntemperatuur van 50 graden Celsius.

  3. Even laten rusten in aluminiumfolie.


De Chimichurri:

Een dag van tevoren te maken en in de koelkast te bewaren. Voor gebruik wel even op kamertemperatuur laten komen. Heb je niet veel voorbereidingstijd, maar toch zin in dit overheerlijke recept, kun je het tijdens de bereiding van de Bavette klaarmaken. Snijd de tomaten, de knoflook en de rode ui in blokjes en voeg alle ingrediënten toe aan een blender.

Voeg eventueel eerst een gedeelte van de rode wijn azijn en de chilivlokken toe, zodat je deze later naar smaak kunt toevoegen - niet iedereen houdt van een sterke azijnsmaak of een erg pittige smaak. Blend het geheel door elkaar totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Chimichurri heeft over het algemeen wel een grove structuur, dus blend niet te lang!

De saus:

  1. Pak een steelpannetje en verwarm hierin de olijfolie.

  2. Meng de bloem, de gerookte en zoete paprikapoeder in een bakje.

  3. Voeg steeds 1 eetlepel toe aan de olijfolie, terwijl je blijft roeren. Doe dit totdat het bloemmengsel op en ingedikt is. Voeg hierna ¾ van de groentebouillon toe (mocht de saus nog te dik zijn, voeg dan nog iets meer groente bouillon toe).


Meng de saus voor de Patatas Bravas met de aardappelen. Snijd de Bavette mooi aan en serveer hierover een paar eetlepels Chimichurri. De overgebleven Chimichurri kun je nog goed een aantal dagen bewaren in de koelkast. Eet smakelijk!

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu