1. Home
  2. /
  3. Rund
  4. /
  5. Steak Tartare van Angus Kogelbiefstuk

Steak Tartare van Angus Kogelbiefstuk

Steak Tartare

Ingrediënten

  • 250 gram The Meatlovers Angus Kogelbiefstuk
  • 1 Eidooier
  • 2 theelepels Kappertjes
  • 3 Kapperappeltjes
  • 1 theelepel Worchestersaus
  • 4 sprietjes Bieslook
  • 1 eetlepel Zilveruitjes
  • 1 eetlepel Mini-augurken
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Tabasco
  • 1 stuk (Stok)brood
  • 1 Serveerring

Bereidingstijd: 40 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de koeling en laat even op kamertemperatuur komen. Snij de Angus Kogelbiefstuk heel fijn. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruik, maar let op dat het vlees niet te fijn wordt, anders verliest het de bekende ‘bite’.

Pak een schaal en meng het gesneden vlees met zout, peper (beide naar smaak) en 1 theelepel Worcestersaus. Zet daarna afgedekt in de koelkast rusten, voor zo’n 30 minuten.

Gebruik een serveerring om de Steak Tartare op te maken. Pak het vlees uit de schaal en druk zachtjes aan, in de ring. Zo krijgt het vlees de bekende ronde vorm!
Nu gaan we aan de slag met de ‘toppings’ voor op het vlees: frituur de kappertjes in een eetlepel zonnebloemolie, voor een knapperig resultaat. ‘Beleg’ de steak tartare met garnering naar keuze, in ieder geval te beginnen met de gefrituurde kappertjes. Garneer verder naar smaak met tabasco, kapperappeltjes, augurk, zilveruitjes, verse bieslook en kruiden. Bak, toast of grill vervolgens het (stok)brood, smeer in met (knoflook)olie of (gezouten) roomboter en maak af met een snuf zout (uiteraard naar smaak).

Tot slot: plaats bovenop de Steak Tartare het dekseltje van de eierschaal met erin een eierdooier, voor een ultiem ‘classic’ resultaat! En... bon appétit!

Dit recept is in samenwerking gemaakt met Rick, Schaft zonder Spijt.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu