1. Home
  2. /
  3. Rund
  4. /
  5. Stoofpot met Iberico/Black Angus “Boerewors”

Stoofpot met Iberico/Black Angus “Boerewors”

Ingrediënten

  • 1 Iberico 'Boerewors'
  • 250 gr spekreepjes
  • 680 gr bruine bonen
  • 2 el tomatensaus
  • 250 gr kastanje champions
  • 1 st prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 el zoete paprika poeder
  • 1 snufje chili vlokken
  • Peterselie
  • 350 ml kip bouillon
  • Maizena

Bereidingstijd: 80 minuten

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Haal de worst een half uur van te voren uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Bereiden:
Stook de BBQ op tot 160c en maak twee zones. Laat ondertussen je Dutch oven mee opwarmen.  Als de BBQ op temperatuur is en je Dutch oven goed warm is, bak je de spekreepjes af, je kunt ervoor kiezen om deze krokant te bakken, of net tegen het krokante aan.

Als de spekreepjes klaar zijn, haal je deze uit de Dutch oven en zet je ze apart. Gril nu de worst in zijn geheel af, als deze een mooie bruine kleur heeft, haal je hem van de BBQ en laat je hem even rusten voordat je hem in stukjes gaat snijden.

Tijdens het grillen van de worst kun je de paprika, prei, kastanje champignons en knoflook fijn snijden.

Doe nu de paprika, prei, kastanje champignons en de knoflook in de Dutch oven. Bak deze nu af en voeg vervolgens de bouillon, paprikapoeder, chili vlokken, bruine bonen, tomatensaus en de in stukken gesneden worst eraan toe. Laat nu alles ongeveer 3 kwartier rustig, indirect sudderen. Mocht het geheel te dun zijn, voeg dan wat Maizena eraan toe.

Pro tip (optioneel):
Je kunt er voor kiezen om nog aardappelblokjes mee te laten sudderen. Op deze manier heb je een complete overheerlijke maaltijd!

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu