• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten:

    • 250 gram verse Tortellini spinazie
    • 400 gram Kastangje champignons
    • 1 Sjalot
    • 1 teen Knoflook
    • 1 eetlepel Bloem

    Meer

    Bereidingswijze

    Voorbereiding:

    Haal de ossenhaas een half uur van tevoren uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

    Bereiden:

    Ik ben begonnen met de champignonroomsaus. Deze kun je al gerust de dag van tevoren maken.

    Breng je BBQ op 180c en zorg dat je een direct en indirect gedeelte hebt. Verwarm direct je skiletpan mee. Tijdens het opwarmen kun je beginnen met het maken van de roomsaus.

    Snij de sjalot en knoflook fijn. Als de pan warm is, voeg je de roomboter toe in de pan. Fruit nu de sjalot en de knoflook in de pan. Voeg vervolgens de bloem toe, let goed op dat je de bloem goed laat garen anders krijg je een echte bloemsmaak. Snij ondertussen de champignons in plakjes en halveer deze vervolgens. Bak deze nu mee in de pan en voorzie de champignons van wat paprikapoeder. Blus het vervolgens af met de runderbouillon en voeg erna de slagroom toe. Laat het geheel nu sudderen tot het jouw gewenste dikte heeft. Voeg wat peper en zout toe om het af te maken.

    Laat nu de skiletpan warm worden. Als de skiletpan warm is, voeg je wat olijfolie toe. Nu kun je het vlees garen. Ik heb voor de skiletpan gekozen om de buitenkant een mooi krokant laagje te geven. Als de buitenkant op kleur is, heb ik het vlees indirect weggelegd. En rustig laten garen tot 51c kerntemperatuur.

    Ondertussen kun je de tortellini koken, dit kan in de keuken of in de Dutch oven op de BBQ.

    Als de ossenhaas zijn temperatuur bereikt heeft, kan deze van de BBQ af. Laat het nu nog even rusten voordat je het tegendraads snijd.

    Nu is het alleen nog de taak om het kommetje op te maken. Maak het af met wat fijngesneden peterselie.

    Smakelijke groet