• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten:

    • 100 gr Gerookte spekblokjes
    • 25 gr Boter
    • 1 el Zonnebloemolie
    • 1 gesnipperde Ui
    • 1 rode Paprika

    Meer

    Bereidingswijze

    Voorbereiding:
    Haal het wildzwijn uit de verpakking en spoel deze schoon onder de kraan. Dep hem erna droog met keukenpapier.

    Bereiden:

    Breng je BBQ op temperatuur tot 180 graden direct, zorg wel dat je twee zones hebt. Zet de Dutch oven op het rooster boven de hete kolen. Als de ketel goed warm is, kun je de spekblokjes erin bakken. Bak deze knapperig af en haal ze vervolgens uit de pan. Bak nu de wildzwijn goulash mooi bruin met de zonnebloemolie en de boter.

    Snij de ui en de knoflook nu fijn en de paprika in blokjes, zonder zaad. Als het vlees bijna mooi gekleurd is, voeg je de ui, knoflook en de paprika toe aan het vlees en laat je dit voor ongeveer 10 min mee bakken.

    Hak ondertussen de tijm fijn. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, verse tijm, gedroogde tijm, wijn, paprikapoeder en het wildfond aan het vlees toe.

    Schuif nu de pan naar het indirecte gedeelte en sluit de deksel van de pan. Laat het nu rustig 1 uur stoven met een gesloten BBQ. Voeg nu de fijn gesneden champignons en de gebakken spekjes eraan toe. Laat het geheel nu nog 30 min indirect op de BBQ staan.

    Kijk nu of het vlees mals is, mocht dit niet het geval zijn, laat je het nog rustig verder sudderen. Als het vlees mals is, kun je de crème fraiche eraan toevoegen. Proef nu naar de smaak en voeg er eventueel nog wat peper en zout eraan toe.

    Mocht de saus te dun zijn kun je dit dikker maken door er wat maïzena aan toe te voegen.
    Mocht de saus nu te dik worden, kun je wat water in combi met wildfond eraan toevoegen.