Ingrediënten

  • 1 pak yakitori spiesjes
  • 8 el mirin
  • 6 el sojasaus
  • 6 el sake
  • 4 tl bruine basterdsuiker
  • sesamzaadjes
  • 1 stengel bosui

Bereidingstijd: 40 minuten

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Deze Yakitori spiesjes zijn van zichzelf al enorm smaakvol en hebben niet veel meer nodig. Een heerlijke Yakitori saus om deze spiesjes in te dippen is echter wel ontzettend lekker!

Bereiding van de saus:

  1. Voor deze Yakitori saus doen we de mirin, sojasaus, sake en basterdsuiker in een steelpannetje.

  2. Laat dit rustig inkoken tot een stroperig geheel (dit zal ongeveer 15-20 minuten duren).

  3. Begin met het aanmaken van de BBQ. Deze moet een temperatuur hebben van ongeveer 200 graden. Aangezien de spiesjes al voorgegaard zijn, hebben ze alleen wat warmte nodig en misschien nog een mooi grill kleurtje.

  4. Leg de spiesjes op de hete grill en draai ze regelmatig even om tot deze warm en mooi goudbruin zijn. Na ongeveer 4 minuten zijn de spiesen klaar.

  5. Serveer de spiesjes samen met een bakje van de zelfgemaakte Yakitori sausjes. Besprenkel nog een klein beetje Yakitori saus over de spiesjes en garneer af met sesamzaadjes en dun gesneden bosui.


Eet smakelijk!

Ronald

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu