Ingrediënten
Producten
mix voor het insmeren van de bavette:
- 50 milliliter Olijfolie
- 1 fijngesneden Sjalot
- paar blaadjes Thijm
- Peper en zout naar smaak
Meer
Salade
- 40 milliliter Olijfolie
- 10 milliliter Rode wijn azijn
- 2 Rode tomaten
- 2 Groene tomaten
- 3 Stronken 12 ansjovis uit blik
Meer
Bereidingswijze
Mix 50 ml van de olijfolie met de fijngesneden sjalot en wat blaadjes tijm. Snijd de bavette met de draad mee in grove repen en smeer deze in met de mix voeg naar smaak peper en zout toe.
Mix 40 ml van de olijfolie met de 10 ml rode wijn azijn. Zet apart. Snijd de witlof, tomaat, ansjovis, krieltjes en kruiden in stukken en meng samen met de mix van olijfolie en azijn.
Verwarm een grillpan en bak het vlees ongeveer 5 minut1 en per kant. Serveer de salade apart bij het vlees.