• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    De vulling

    • 0.5 rode ui
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 1 el fijngesneden verse tijm
    • 1 el fijngesneden verse oregano
    • 1 el fijngesneden verse bieslook

    Meer

    Overige benodigdheden

    • Braadboter
    • Meater (vleesthermometer)
    • Touw

    Meer

    Bereidingswijze

    Voorbereiding

    1. Verwarm de oven voor op 140 graden.

    De vulling

    1. Mix alle ingrediënten voor de vulling met elkaar.

    Bavette Rollade

    1. Leg de bavette plat op een plank of bord en bestrooi deze rijkelijk met de vulling.
    2. Strooi daar bovenop een klein beetje van de slagersmelange.
    3. Nu is het tijd om de bavette op te rollen. Rol de bavette in de lengte op.
    4. Door middel van een dun touwtje bind je de bavette vervolgens vast. Dit doe je door het touwtje te spannen en onder de bavette door te halen. Aan de bovenkant knoop je het touwtje vast. Zorg ervoor dat je het op meerdere plekken vastbindt, voorkeur heeft 3 touwtjes over de breedte verdeeld en 1 over de lengte.
    5. Voor extra smaak strooi je nog wat van de slagersmelange op de buitenkant van de bavette.
    6. Verwarm braadboter in de braadpan en schroei alle kanten van de bavette kort dicht.
    7. Hierna is het tijd om de bavette in de oven te doen. Steek de vleesthermometer in het vlees. 
    8. Zodra de kern een temperatuur van 55 graden heeft bereikt, kan de Bavette Rollade uit de oven. Dit kun je aflezen van de thermometer.
    9. Snijd de Bavette Rollade in gelijke plakken en geniet!