Coca Cola Spareribs
360 minuten
4 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Glaze
- 2 el Honing
- 2 el BBQ-Saus
- 2 el Chilisaus
- 1 el Sojasaus
- 1/2de tl Chilivlokken
Meer
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Rub de Spareribs de avond van tevoren in met een BBQ rub naar keuze.
- Plaats ze de hele nacht in de koelkast, afgedekt.
Bereiding
- Stook de BBQ op naar de 110 graden en zorg ervoor dat er een plek is waar je Spareribs indirect kunnen garen.
- Voeg voor extra smaak eventueel wat rookhout toe, ik ben voor kers gegaan.
- Na 3 uur mogen de Spareribs stevig ingepakt worden met aluminiumfolie.
- Voeg aan iedere pakketje met Spareribs een scheut van de Cola toe, zo creëer jij een stoom cabine en zal alle smaak in het vlees trekken.
- Plaats ze vervolgens weer indirect op de BBQ voor ongeveer 2 uur en 15 minuten.
- Haal ze voorzichtig van de BBQ, ze zijn super mals maar mogen nog niet van het bot afvallen.
- Smeer ze in met de BBQ-Glaze en plaats ze nog voor 15 minuten op de BBQ.
- Na 15 minuten haal je ze van de BBQ af en lak je ze nog een keer af.
Eet smakelijk!
Dit recept is in samenwerking geschreven met Flame_on_bbq