• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Producten

    Hertenbiefstuk

    Overige Ingrediënten

    • 1 kleine Rode ui
    • 2 tenen Knoflook
    • 3 el Whisky
    • 1 el Soja saus
    • 1 el Worcestershire saus

    Meer

    Bereidingswijze

    Voorbereiding

    1. Begin met het aanmaken van je BBQ, deze moet een temperatuur hebben van ongeveer 200 graden Celsius. Zet gelijk je skillet op de BBQ zodat die geleidelijk mee kan opwarmen.

    2. Haal de biefstukken uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen.

    3. Snij nu de knoflook en de rode ui klein, de bieslook kan ook alvast gesneden worden.

    4. Mix de whisky, soja saus, Worcestershire saus, mosterd en bruine suiker in een schaaltje. Zet dit vervolgens nog even aan de kant.

    Bereiding

    1. Kruid de Hertenbiefstukken met wat versgemalen peper en zout.

    2. Doe een beetje olijfolie in de verwarmde skillet en bak de Hertenbiefstukken om en om tot een kerntemperatuur van 48 graden.

    3. Laat de Hertenbiefstukken na het bakken 2 tot 3 minuten rusten in wat aluminiumfolie.

    Whiskey Saus

    1. Fruit de rode ui en de knoflook aan in de pan waar de biefstukjes in gebakken zijn.

    2. De mix van sausjes mag er nu bij, laat dit kort inkoken, voeg vervolgens de roomboter toe en roer tot dat deze opgelost is.

    3. Serveer de biefstukjes in de skillet met de saus.

    Eetsmakelijk, Ronald

    Dit recept is in samenwerking geschreven met BBQ_Rookie