• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten:

    • 4 el grof Zeezout
    • 30 gr Houtsnippers

    Meer

    Bereidingswijze

    1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Dit duurt ongeveer 30 minuten. 
    2. Smeer de Picanha aan alle kanten in met ruimschoots Pastrami Spice. Laat dit vervolgens 2 uur intrekken. 
    3. Snijd de broccoli, courgette en Haricoverts in blokjes, dit mag best grof maar probeer het wel "bite-size" te houden. 
    4. Blancheer de groentes kort. 
    5. Meng voor de dressing de citroensap, knoflook en fijngesneden peterselie in een kom. Voeg naar smaak zout en peper toe. 
    6. Veeg na 2 uur intrekken de losse kruiden van de Picanha af. De smaak is er immers al ingetrokken, het moet niet gaan overheersen! 
    7. Steek de BBQ aan op middelhoog uur, en grill de Picanha in maximaal 4 minuten. 
    8. Haal het vlees van de BBQ en wikkel dit in aluminiumfolie, laat het vlees vervolgens rusten. Let op je handen! Gebruik bijvoorbeeld de Grill Master Gloves.
    9. Bouw de BBQ om voor gebruik met indirecte hitte. 
    10. Plaats het vlees op de BBQ en gaar het door tot het vlees een kerntemperatuur van 56 graden.
    11. Haal het vlees van de BBQ en wikkel dit nogmaals in aluminiumfolie. Laat het 20 minuten rusten. 
    12. Combineer een grote plak van de Picanha met de groentes en de dressing, en genieten maar! 

    Paar dit gerecht met een mooie rode wijn uit de streek waar het vlees vandaan komt of met een knaller van een zomers biertje zoals de Spring in the hop en je hebt een combinatie die je nog lang na zal blijven.